Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslavila 72. rođendan

Jadranka Matković bila je deložirana iz stana i imala je samo 39 kg, a sada živi u domu za starije

Zagreb: Umirovljena glumica Jadranka Matkovi?
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/7
04.02.2023.
u 20:00

Glumica sa zavidnim brojem filmskih i televizijskih uloga najviše žali što tijekom karijere nije imala stalni poslovni angažman i zato joj je sada mirovina mala i dovoljna tek da pokrije troškove boravka u domu za starije i nemoćne.

Tijekom svoje bogate glumačke karijere Jadranka Matković odigrala je više od 70 filmskih i 30 televizijskih uloga, a publika je pamti i po liku Rebeke Palisander iz "Nad lipom 35". Prije šest godina sada 72-godišnja glumica je bila deložirana iz gradskog stana od 23 kvadrata koji se nalazio na četvrtom katu bez lifta i u kojem je živjela od 1988. kao nezaštićeni stanar. 

- Dan prije no što su mi izbacili stvari na ulicu došla je odvjetnica i rekla mi da od sutra više tu ne živim. Mirno sam izašla, a drugi sam dan sve svoje stvari našla razbacane na ulici. Od šoka sam kolabirala - ispričala je tada glumica. Tada je imala mirovinu od 2600 kn i 300 kn pomoći koji su bili nedovoljni da normalno živi, a zdravlje joj je bilo ozbiljno narušeno, a sada živi u Domu za starije i nemoćne Medveščak.

- Bila sam kod doktorice kada sam imala samo 39 kilograma i ona mi je rekla da se ne mogu sama vratiti kući i brinuti se o sebi. Oni su me prisilili da idem u dom, a to mi je bio potpuni šok. I, evo, već sam dvije godine tu. Dom pokrivam svojom mirovinom, od koje ne mogu dobro živjeti kao ni većina umirovljenika u Hrvatskoj. Mirovine su mizerne. Cijela mirovina mi ode na dom, jedino što dobijem potporu od Ministarstva kulture u iznosu od 500 kuna zato što sam glumica - ispričala je prije tri mjeseca u intervju koji je dala za Story.

Tijekom svoje karijere nikada nije imala stalni angažman u nekom kazalištu i sada žali zbog odluke što je bila slobodnjak.
- Bila sam vanjska suradnica, što znači da nisam bila na stalnoj plaći. Zato i imam mizernu mirovinu. Da mogu vrijeme vratiti, sve bih drukčije napravila. Sama sam sebi noge odsjekla jer sam pristala raditi za veći novac, a nisam bila stalno zaposlena - iskreno je rekla Jadranka. Jučer je proslavila 72. rođendan i otkako je u domu zdravlje joj se popravilo i sada se osjeća bolje, a vrijeme krati čitanjem knjiga i gledanjem filmova. 

- Otkad sam u domu, dobro sam se oporavila. Dobila sam sigurno šest, sedam kilograma. Imamo redovite obroke, dovela sam se u red. stres mi je nanio najveće probleme. Stres zbog stana, deložacije, ma sve je prouzrokovalo moje loše zdravstveno stanje. Sve je to bio šok za mene. - rekla je glumica. 

VIDEO Domaći glumci koji su zbog loših životnih odluka završili na prosjačkom štapu i u pučkoj kuhinji

 

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
21:51 04.02.2023.

Žalosno ali sama priznaje da si je kriva za stanje u koje se nepromišljeno dovela. Dok su mladi neki ljudi ne razmišljaju da će jednom ostarjeti.

EU
EURUSD
13:27 05.02.2023.

Istina je da je i sama kriva za svoje trenutno stanje, što ona i sama priznaje. Međutim nemoguće se otrgnuti dojmu da država ima itekako novca za pomoći ovim ljudima na ljudski i dostojanstven način. Kad vidimo koliko se pokrade svake godine, mogli bi zbrinuti na tisuće ovih životnih priča. Još gore je što mnoge to ne zanima, ili misle da se to njima ne može desiti, a ima ih među ovim komentarima... U Ustavu nam piše da smo socijalna dŕžava ali što to vrijesi kad nema više empatije među ljudima.

AM
Axis Mundi
03:50 05.02.2023.

Ružno je suditi nekome tko nije u poziciji moći, bez obzira koji su razlozi njegove patnje, neuspjeha ili nečeg desetog. Drago mi je da je ova glumica napokon na toplom i sigurnom i čini mi se u istom objektu kao što je bio i naš poznati redatelj čuvene "Breze", Ante Babaja. Gospođa Matoković ima nekih odličnih filmskih, karakternih uloga kojih se sjećam iz djetnjstva, glumica neobične i pamtljive pojave. Svatko tko misli "meni se ne može dogoditi" vezano uz bilo što, neka radije promisli i triput ako treba, "čudni su putevi Gospodnji". Tko može, neka i pomogne, umjesto da sudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije