Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove intrige

J. K. Rowling pomirila se s ocem kojeg u knjizi opisuje kao zlikovca

ROWLING
Reuters/Pixsell
01.10.2012.
u 10:00

Britanska književnica s ocem se posvadila kad je on zbog duga od sto tisuća funti, u koji je zapao nakon što mu je propao posao s prodajom brze hrane, prodao rijetka izdanja njenih knjiga o malom čarobnjaku.

Autorica knjiga o Harryju Potteru J. K. Rowling pomirila se s ocem Peterom Rowlingom s kojim nije razgovarala devet godina. Britanska književnica s ocem se posvadila kad je on zbog duga od sto tisuća funti, u koji je zapao nakon što mu je propao posao s prodajom brze hrane, prodao rijetka izdanja njenih knjiga o malom čarobnjaku. Rowling je te knjige darovala tati s posvetom i njegov potez, na koji se odlučio nakon što mu je najstarija kći, danas “teška” 560 milijuna funti, odbila novčano pomoći, smatrala je izdajom. Četiri od sedam romana uspio je prodati za 50.000 funti. U nedavnom intervjuu Peter je otkrio da se pomirio s kćeri na koju je izuzetno ponosan.

– Obiteljski odnosi čudna su stvar. Joanne i ja opet smo bliski. Razriješili smo probleme – glasom punim sreće rekao je umirovljeni mehaničar te dodao da je pročitao sve knjige svoje mezimice, a pročitat će i najnoviju “The Casual Vacancy”, izdanu prošli tjedan, prvu knjigu J. K. Rowling za odrasle. Ne opterećuje se time što je autorica lik zlikovca navodno temeljila upravo na svom ocu.

– Ne znam je li to istina, ali ako i jest, i dalje ću se smijati. Ja sam pozitivna osoba – kaže Peter koji je odbacio optužbe da je svađu s kćeri potaknula i njegova veza s drugom ženom nakon što je J.K.-ina majka Anne oboljela od multiple skleroze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije