Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Himna rata'

Izraelska pjesma poziva na smrt Dua Lipe i Belle Hadid: Apsolutni hit u Izraelu

Foto: Profimedia
1/26
15.02.2024.
u 22:15

Izrael ima novu popularnu pjesmu naziva 'Harbu Darbu', a njezini stihovi pozivaju na smrt slavne pjevačice i manekenke.

Dvoje izraelskih glazbenika u svojoj popularnoj pjesmi „Harbu Darbu“ pozivaju na smrt pjevačice Dua Lipe i manekenke Belle Hadid, insinuirajući da su upravo one odgovorne za napade Hamasa koji su se dogodili 7. listopada, prenosi britanski The Times. Pjesma je prikupila više od 18 milijuna na YouTubeu, otkad je objavljena u studenom prošle godine. Ovu pjesmu čak nazivaju i neslužbenim „soundrackom“ u Gazi, a reperi Ness i Stilla na hebrejskom jeziku spominju popis osoba koje su, kako kažu, „odgovorne za napade“.

- Svaki će pas dobiti ono što zaslužuje – govore reperi tijekom spominjanja Hassana Nasrallaha, vođe Hezbollaha, Mohammeda Deifa, vođe Hamasovih brigada Al-Qassam i Ismaila Haniyeha, predsjednika političkog krila Hamasa. Dok skaču u gomili i kameri pokazuju srednji prst, reperi imenuju i slavne osobe koje smatraju jednako odgovornima za napade zbog svog antiratnog stava. Na njihovoj “crnoj listi” našle su se pjevačica Dua Lipa, manekenka Bella Hadid i bivša porno zvijezda Mia Khalifa - ponavljajući da će “svaki pas dobiti ono što zaslužuje”. Na trbuhu repera čak piše: „Je** se Hamas“. 

VEZANI ČLANCI: 

Mia Khalifa je odgovorila na pjesmu koja je izazvala kontroverze u inozemstvu, ismijavajući izraelsku upotrebu drill beata. - Oni čak ne mogu pozivati ​​na genocid u vlastitoj kulturi. Morali su kolonizirati nešto da bi to dospjelo na broj 1 - napisala je na platformi X. Dor Soroker, jedan od repera u pjesmi poznatiji kao Stilla, branio je stihove i pravo Izraelaca da kritiziraju Dua Lipu i Bellu Hadid, koje su obje pozvale na prekid vatre.

Foto: Profimedia

 - Oni fizički ne drže oružje, ali njihove su riječi vrlo moćne. Širenje laži je opasno. A što ako njihove lažne vijesti nadahnu ljude da ubijaju Židove? Vrlo je slično onome što Nasrallah radi u svojim govorima - rekao je u nedavnom intervjuu za Ynet. Refren pjesme “Harbu Darbu” slavi neke od najpoznatijih brigada Izraelskih obrambenih snaga (IDF), uključujući jedinice Givati, Golani i Kfir.

VIDEO: Supruga Davora Gopca je balerina, skinula se u haltere u njegovu spotu: Zajedno su više od 30 godina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije