Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Izgubila bitku s rakom: Preminula voditeljska ikona Helga Vlahović

Iako se optimistična 67-godišnjakinja odlučila uhvatiti ukoštac s bolešću, životnu je bitku, nažalost, izgubila
27. veljače 2012. u 16:12 112 komentara 950 prikaza
Helga Vlahović Brnobić (1)
Foto: Robert Anić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Voditeljska ikona HTV-a Helga Vlahović Brnobić preminula je u ponedjeljak u 68. godini. Prije tri godine dijagnosticiran joj je rak maternice, a za dramu koju je umirovljena voditeljska legenda prolazila znale su tek njezine dvije kćeri i nekoliko najbližih prijatelja.

Iako se optimistična 67-godišnjakinja odlučila uhvatiti ukoštac s bolešću, te nadu u izlječenje nije gubila niti u bolesničkoj postelji, životnu je bitku, nažalost, izgubila.

Jednu od doajenki Hrvatske televizije Helgu Vlahović Brnobić pamtit će mnoge generacije hrvatskih gledatelja koji su je imali prilike gledati tijekom 42 godine koje je provela na HTV-u. Iako je posljednje četiri godine bila u mirovini, nije se mogla odvojiti od televizijskih ekrana, pa je tako svake godine komentirala prijenos Novogodišnjeg koncerta iz Zlatne dvorane Musikvereina.

Helga Vlahović vodila je mnoge televizijske emisije, festivale, zabavno-glazbene projekte poput "TV magazina", "Svijeta pozornice", "Jadranskih susreta" i ostalih. Bila je i voditeljica glavnog Dnevnika, emisije "Jučer, danas, sutra" te mnogih drugih. Govoreći više stranih jezika, vodila je brojne domaće i međunarodne projekte te festivale sve do natjecanja za pjesmu Eurovizije 1990. u Zagrebu. Od 1996. vodila je vlastitu emisiju "Govorimo o zdravlju".

Njezina visoka profesionalnost i snažna osobnost došle su do izražaja još sredinom 60-ih kada je kao mlada spikerica učila od Gordane Bonetti, Ljube Jelčića, Zvonimira Đuretića, Marte Tomljenović i drugih kojima je uvijek bila zahvalna.

ovo nisu očekivali
Policajci uhitili čovjeka na stanici, a on im poslao pismo iz zatvora. Evo što je u njemu pisalo
Hrvatski Telekom
Temeljem korisničkih iskustava
Hrvatski Telekom osvojio nagradu za najbolju fiksnu mrežu