Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi detalji

Izdaje i manipulacije. Kako je točno izgledao život princeze Diane na dvoru

Diana, u potrazi za ljubavlju
Shutterstock
13.07.2021.
u 14:18

Knjige o jednoj od najomiljenijih figura našeg vremena potražite na dar uz Večernji! Na svim kioscima u srijedu 21. srpnja.

Autor knjige Diana - U potrazi za ljubavlju, Andrew Morton, osoba od povjerenja princeze Diane.

Još dok je radio kao novinar u vodećim britanskim tabloidima Sunday Times, Daily Star i Daily Mail specijalizirao se za praćenje prilika na britanskom dvoru. Zajednički poznanik i zanimljiv splet okolnosti doveli su ga do povjerljivih informacija o najvoljenijoj britanskoj princezi svih vremena. Objavljujući ih, nije ni sanjao kako time sudjeluje u najvećem skandalu koji je u novije vrijeme zadesio kraljevsku obitelj.

Knjiga „Diana, u potrazi za ljubavlju” razjašnjava složene prilike koje su potakle nesretnu Dianu na sudjelovanje u pisanju vlastite biografije koja je cijelom svijetu otkrila licemjerje britanskog dvora. Prva Mortonova knjiga napisana je uz njezin pristanak i suradnju, a objavljena je 1992. godine (u Hrvatskoj 1997.) otkrivajući svijetu zakulisne igre koje prate život na dvoru. Odmah nakon objavljivanja knjiga je odjeknula kao bomba u svjetskoj javnosti rušeći pritom savršenu sliku o kraljevskoj obitelji. Povjerljivi detalji i informacije pokrenuli su čitavu lavinu događaja koja se, nažalost, završila tragičnom smrću princeze od Walesa 31. kolovoza 1997. godine.

Ipak, priča nije bila potpuna jer s obzirom na okolnosti u to doba sav materijal nije mogao biti objavljen. Uz neobjavljene podatke s vrpca i iz dokumenata, ova je biografija zasnovana i na opsežnom istraživanju njezinih posljednjih intervjua te otkriva mnoge teškoće življenja pod težinom britanske krune. Osvrnuvši se unatrag, objektivno sagledavajući sve činjenice iz posve nove perspektive, Morton u knjizi „Diana, u potrazi za ljubavlju“ daje sveobuhvatan pregled Dianina života počevši od djetinjstva, preko života na dvoru, spomenutog skandala knjigom pa do prometne nesreće u kojoj je izgubila život.

Prvi i drugi dio knjige ‘Diana, u potrazi za ljubavlju’ potražite na dar uz Večernji u srijedu 21. srpnja! Na svim kioscima!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije