Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niko Kovač s obitelji

Izbornik sanja o maloj barci dok ljetuje u Brelima

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
12.08.2014.
u 15:01

Pomogao je i pri gradnji lokalnog boćališta jer posebno gušta u tom sportu

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač nakon naporne sezone s obitelji odmara se u vikendici u Brelima.

Rado viđen gost

Kuća s bazenom nalazi se usred maslinika, podalje od turističke gužve, a do kamenih i pješčanih plaža vode kamene stube.

Niko je s obitelji rado viđen gost u hotelu Soline, gdje se najčešće spušta do mora, u nekoliko ugostiteljskih objekata u lučici u Brelima ispija jutarnju kavu, a predvečer gušta u dalmatinskim specijalitetima u tradicionalnim konobama. Na spomen nogometnog izbornika u Brelima svi imaju samo riječi hvale, za njega kažu da je jako uglađen, njemačka škola, u lučici još nema vez i plovilo, ali kažu da se raspitivao za uvjete. Kako u Brelima nema većih trgovinskih lanaca, često ga viđaju u Makarskoj, gdje sa suprugom Kristinom ide u kupnju, a kada ga obožavatelji zamole za fotografiju ili autogram, on im svaki put ispuni želju. Ljubazna djelatnica u trgovini udaljenoj 50 metara ispod Nikine kuće pušta nas na parkiralište trgovine jer je do parkirnog mjesta jako teško doći u špici sezone. Za Niku sve daju, njihov je susjed i tu je cijenjen. Ujutro se spusti skalama do trgovine po svježi kruh i ostale namirnice, a onda krene na rivu pregledati tiskovine u jednom od omiljenih kafića. U Gornjim Brelima je pomogao pri gradnji boćališta i tu ga se često za ljetnog i zimskog odmora može vidjeti, jako gušta u tom sportu. S njim je na odmoru i njegova obitelj, supruga Kristina i 13-godišnja kći Laura. Osim što uživa u morskim radostima, Niko nije zanemario ni sport, pa svakih nekoliko dana uživa u odlascima u Split na okršaje Hajduka ili NK Split. U prekrasnoj vikendici u Brelima često ljetuje i njegov brat Robert s obitelji, suprugom Anicom i njihovo troje djece.

Prostrano zdanje pruža im intimu, a u danima kada je more prehladno, klinci mogu uživati u bazenu.

I brat dolazi u Brela

Iako su s mještanima u odličnim odnosima, obitelj Kovač ne voli previše izlaziti u javnost. Izbornik pomno čuva privatni život i o obitelji rijetko progovara. Sa suprugom je u braku već 22 godine, a samo je jednom s medijima podijelio njihovu ljubavnu priču. – Kad smo se upoznali, život mi se bitno promijenio. Nije bilo onoga da sam bio s njom do devet navečer, a poslije s prijateljima do neko doba. Od početka sam znao da je ona "ta". Još dok smo posjećivali tadašnju jugoslavensku dopunsku nastavu u Njemačkoj, ja sam bio u sedmom, a ona u petom razredu. I tada sam je ugledao – i nekoliko godina poslije postala je moja djevojka. To sam ozbiljno shvatio. Svuda ima malih problema, ali mi smo ih uvijek rješavali. Danas imamo odličan brak. Prijatelja se nisam odrekao, no trebalo je postaviti prioritete u životu. Rekao bih da sam obiteljski čovjek – kazao je jednom za Glas Koncila.

>>Tudor: Ovo je bilo veličanstveno! Pokrivač: Moji me nisu ozbiljno shvatili

Komentara 1

Avatar __MAX__
__MAX__
17:10 13.08.2014.

Treba se rijesiti tog izbornika kada nije vidio da Pletikosa pojma nema sa branjenjem. Isto tako je stvorio negativnu atmosferu u timu forsirajuci svoju disciplinu igracima koji su puno vise dali za repku od njega samoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije