Naslovnica Showbiz Zvijezde

Izbor za Miss Hrvatske gledalo triput manje ljudi nego Big Brother

Izbor za najljepšu Hrvaticu i Hrvata izgubio je dušu, kredibilitet i pretvorio se u trećerazrednu emisiju koja se gleda ako se slučajno naleti na nju, a to potvrđuju podaci o gledanosti.
13. lipnja 2011. u 20:00 15 komentara 9 prikaza
miss (1)
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Gledajući preksinoćnji izbor za Miss i Mistera Hrvatske, sa sjetom smo se prisjetili vremena kad su se lentom najljepših Hrvatica kitile rasne ljepotice Anica Martinović, Branka Bebić, Fani Čapalija...

No ukusi i poimanje ljepote mijenjaju se s vremenom, čime bi se mogla objasniti i promjena kriterija u izboru Miss i Mistera, ali kriteriji za glamur, kakvim se nekada jedan od najgledanijih TV događaja opisivao, s ovogodišnjim izborom posve su nestali. Izbor za najljepšu Hrvaticu i Hrvata izgubio je dušu, kredibilitet i pretvorio se u trećerazrednu emisiju koja se gleda ako se slučajno naleti na nju, a to potvrđuju podaci o gledanosti.

Gledaniji čak i "Tarzan"

Naime, izbor za Miss i Mistera na Prvom programu HTV-a bila je najmanje gledana emisija u tom terminu, a gledalo ju je 143.000 ljudi. Big Brother je potukao show nekoć rađen na visokoj nozi. RTL-ov reality show bio je najgledaniji, a pratile su ga 494.000 gledatelja.

Nova TV nije promašila ponudivši film "Tarzan" koji je privukao 439.000 ljudi, a avanturistički ZF spektakl "Planet majmuna" na Drugom programu pokazao se promašajem: gledalo ga je samo 143.000 Hrvata. Ipak, porazna gledanost nije umanjila sreću nove hrvatske misice i mistera, Katarine Prnjak i Vanje Grgeca.

Nova miss je dosadna

Nakon što se okitila krunom najljepše, 21-godišnja Šibenčanka iznenadila je hladnom reakcijom, ali otkriva da su emocije buknule kad su se ugasile kamere.

– Moja indiferentnost bila je posljedica umora i temperature koja me mučila dan prije. No kad su se kamere ugasile, nisam mogla prestati plakati – kazala je Katarina. Na pitanje koje su joj sad ambicije iskreno je odgovorila: – Ne planiram ništa jer se već sutra sve može promijeniti. Kod mene vam je sve zapravo dosadno.

Mnogo konkretniji je mister Vanja Grgec kojemu je najveća ambicija postati osobni trener i nutricionistički savjetnik tenisača.

– Trenirao sam tenis tijekom studija u Chicagu – otkrio je Zagrepčanin koji je pobjedu očekivao.

– Drago mi je što ću sad biti više medijski eksponiran – priznaje.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • leurdovac:

    Bilo bi dobro kad se ni jedno ni drugo ne bi gledalo, a još bolje ni prikazivalo.

  • bepe_:

    ovdje treba biti podjednaka gledanost jer su i jedno i drugo isto sranje , samo drugo pakovanje...

  • neverane:

    A mi ostali gledatelji TV iz Hrvatske smo gledali u zid.Mogu vam reć da bolje emisije sinoć nisam našao na niti jednoj tv postaji.