Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova sapunica

Iza zidova secesijske vile skrivene su obiteljske tajne

sapunica (1)
Foto: RTL Televizija
1/6
29.06.2013.
u 18:00

– Filip je izvrstan glumac i zbilja mi puno pomaže u savladavanju vašeg jezika. Jako mi se sviđa serija i moj lik, a na setu je odlična atmosfera pa mi nije teško raditi i po 12 sati – kaže Jelena.

Za jesensku shemu na RTL-u već se užurbano spremaju. U Sarajevu je nedavno pala zadnja klapa serije “Kriza” u kojoj glavne uloge igraju Enis Bešlagić i Nikola Kojo, a u Zagrebu je s prvim ljetnim vrućinama krenulo snimanje dramske serije koja još nije dobila svoje finalno ime. Radnja će pratiti život dviju obitelji i tri generacije, a jaz u godinama i nesloga među obiteljima garancija su dramatičnih zapleta. Naravno, u središtu priče su dvoje mladih koji će se boriti za ostvarenje svoje ljubavi.

12 sati na setu

Njih igraju jedan od trenutno najpopularnijih hrvatskih glumaca Filip Juričić i makedonska glumica Jelena Jovanova, koja je glumila u filmu Angeline Jolie “U zemlji krvi i meda”. Jelena zbog serije već neko vrijeme uči hrvatski.

– Filip je izvrstan glumac i zbilja mi puno pomaže u savladavanju vašeg jezika. Jako mi se sviđa serija i moj lik, a na setu je odlična atmosfera pa mi nije teško raditi i po 12 sati – kaže Jelena koja iza sebe ima 25 kazališnih uloga, a dvaput je bila nagrađivana kao omiljena makedonska glumica.

Kroz dvije sezone “Larina izbora” Filip Juričić afirmirao se kao najveći negativac na malim ekranima, ali u ovoj seriji igrat će dobrog dečka.

– To nije onako plošan lik. Neću puno otkrivati, ali to je jedan pozitivac koji ima vrlo tešku priču u sebi i mrak koji izbija, tako da nije klasičan i nikako ne može postati dosadan – kaže miljenik gledateljica.

Osim Filipa i Jelene u seriji glume Ksenija Pajić, Stjepan Perić, Boris Svrtan, Aleksandar Cvjetković, Jasna Bilušić, Mladen Čutura i mnogi drugi...

Stjepan Perić, kojeg smo upoznali u “Instruktoru”, a kasnije i u “Ruži vjetrova”, u kratkim crtama opisuje svoj lik:

– Igram Filipa koji živi u disfunkcionalnoj obitelji i služi kao tampon zona između oca i majke. Dobar je i pošten mladić, a događa mu se i zanimljiva ljubavna priča. Kakva? E, to ćete vidjeti na jesen – uz smijeh kaže Stjepan.

Na mukotrpan rad na serijama već se naviknuo, a najteže mu padaju nesnošljive vrućine.

– Ekipa iza kamere već je pocrvenjela, a mi imamo privilegij da nam nose suncobrane. I nije to zato što smo velike face, nego jednostavno ne smijemo pocrniti ili pocrvenjeti. Moramo ostati iste boje tena – priča Perić i otkriva da mu je s ekipom na setu odlično raditi. – S Filipom Juričićem poznajem se još od studentskih dana. On je bio četvrta godina Akademije kada sam ja bio prva i već tada smo radili neke zajedničke projekte. A glumio je i u mojem kratkom magistarskom filmu – otkriva zgodni glumac.

Party “useljenja”

Kako je ekipa još u fazi uhodavanja, Stjepan kaže da pripremaju zabavu “useljenja” da se što više zbliže. Makedonki Jeleni i on rado pomogne savjetom za lakše savladavanje hrvatskog.

– Jelena je super cura i trudi se što bolje savladati jezik. Posvećena je tome, a ja joj u našim zajedničkim scenama nastojim ispraviti pogreške – kaže Stjepan i nadodaje da se na Jelenu ujedno i najviše pazi jer je njihova posebna gošća.

Glavni scenarist serije je Vlado Bulić koji je radio na drugoj sezoni “Ruže vjetrova”, a iz njegova pera je proizišla i serija “Loza”. Snima se na raznim lokacijama u Zagrebu i okolici. Veliki dio serije snimat će se u secesijskoj vili ili kuriji Nespeš, smještenoj u Vilinom dolu, nadomak Zagrebu. Set u Jadran-filmu izgrađen je posebno za potrebe serije, većina namještaja je unikatna, a ekipu koja radi na setu i lokacijama čini više od 80 ljudi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije