Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrila detalje

Ivana Paradžiković podijelila tužnu priču s mature koja je mnoge šokirala: 'Samo zbog ovog je pao'

Rovinj: Weekend Media Festival, panel Vodimo li ponovno bitke naših baka? Ženska prava nakon Roe vs. Wade
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/12
19.07.2023.
u 07:45

Ivana je na Instagramu podijelila priču mladića čiju mamu poznaje i otkrila kako je mladić rasturio na prijemnom na arhitekturi, ali je zbog toga što je koristio velika tiskana slova pao maturu, te da su svi prigovori odbijeni.

Novinarka i urednica Ivana Paradžiković posljednju je objavu posvetila dječaku čiju majku poznaje, kako je napisala. Ivana je na Instagramu podijelila njegovu priču i otkrila kako je mladić rasturio na prijemnom na arhitekturi, ali je zbog toga što je koristio velika tiskana slova pao maturu, te da su svi prigovori odbijeni.  

"Razmišljam o ovom mladicu danima…nadala sam se kako će biti dovoljno razuma da ne dođe do ovakvog ishoda…ali nažalost, došlo je. Njegova je priča za plakati od muke" započela je Ivana. 

Napisala je kako je mladić rasturio na prijemnom za arhitekturu, te je bio među top pet studenata na listi. 

"Rasturio je naime na prijemnom za arhitekturu! Od preko pet stotina prijavljenih, on je među top pet studenata! Roditeljima, majci koju poznajem, razlog za sreću i ponos…Ali… Tu sad dolazi ali zbog kojega želudac boli od nepravde!"

Paradžiković je otkrila da je bio uplašen komentarima profesora da ima teško čitljiv rukopis zbog čega je odlučio esej iz hrvatskog pisao velikim tiskanim slovima kako bi ga bilo lakše pročitati. 

"Silno se trudio napisati maturu, do te mjere da je esej iz hrvatskog, kako bi ga lakše pročitali i ocijenili, pisao malim štampanim slovima. Samozatajan i povučen, uplašen komentarima profesora kako ima teško čitljiv rukopis, napisao je pravopisno, gramatički i leksički točan esej…ali eto, da bude čitljiv koristio je štampana slova… I zato su ga srušili! Jer pravilo kaže: mora biti napisano čitko i ne smije biti velikim štampanim slovima. Nadareni mladić, pao je maturu!! Oba prigovora su im odbijena. Sansu za obrazovanje u Hrvatskoj, ove godine, on nema!" stoji u objavi. 

Napisala je kako smatra da se tako ubijaju snovi. 

"Tako se ubijaju snovi! Odmah na početku života, zgazi ga. Ubij zelju, strast, talent! Nauci ga lekciji da se pravila moraju poštivati! U zemlji u kojoj svakodnevno svjedočimo krađama i lažima bez posljedica; zemlji podobnih i poslušnih…potkapacitiranih beskičmenjaka; zemlji koja ne podnosi izvrsnost; zemlji u kojoj skupina mediokriteta odlučuje o sudbinama djece talentiranije nego su oni ikada mogli sanjati biti…štampana slova su grijeh ovog mladica!" zaključila je Ivana. 

U komentarima su joj se javili pratitelji koje je šokirala ova priča, te su pisali komentare o tome kako je užasna i tužna situacija u kojoj se ovaj mladić našao. 

VIDEO Rade Šerbedžija otkrio neugodnu scenu koju je imao s Al Pacinom: 'Nikad si to neću oprostiti'

Komentara 4

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
19:53 19.07.2023.

Potresna priča o maturantu, toliko nadarenom da se nije držao osnovnih pravila. Ovo je lekcija koju će pamtiti cijeli život. Za takvu lekciju se isplati propustiti godinu školovanja, jer ona nije napisana niti u jednom udžbeniku.

MK
marcel.kocan
13:49 19.07.2023.

"samo" zato jer nije poštovao pravila. Koja su jasno napisana na papiru. Gluposti.

RE
reborn
11:46 19.07.2023.

Pao je samo zbog toga što nije pročitao kriterije bodovanja eseja. Da ih je pročitao i da se držao pravilnika - "rasturio bi". Nadam se da će upisati arhitekturu iduće godine i da će projektirati zgrade koje se neće srušiti "samo zbog toga jer je u armaturi premalo željeza"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije