Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivana Kindl

Prava sam Slavonka odrasla na kulenu

ivana kindl
Foto: Marko Horvat
1/6
10.04.2016.
u 16:52

Pjevačica je izbacila singl 'Dobra stvar', ljubav prema rocku naslijedila je od tate, dečko joj je poslovni partner, a jednu pjesmu napisala je mačku

Jedna od naših najboljih pjevačica, Ivana Kindl vratila se na glazbenu scenu novim singlom “Dobra stvar”, za koji je predstavila i video.

Riječ je o pjesmi za koju je tekst napisala Ines Prajo, a Ivana potpisuje glazbu, uz svog dečka, basista i producenta Alena Križaja. Pjesma nas vraća u doba funka s kraja 80-ih, glazbenog pravca koji je kod nas promovirao Dino Dvornik.

– Takve glazbe nedostaje u Hrvatskoj, a njome sam se vratila i svojim glazbenim korijenima. Pjesma je plesna i reakcije su sjajne jer vjerojatno i ljudima nedostaje takve glazbe – kaže Ivana i priznaje kako ništa nije očekivala od pjesme pa joj je drago što je dobila pozitivne kritike.

– Ljubav prema rocku i gospelu naslijedila sam od tate, a u svojim tinejdžerskim danima slušala sam i punk i grunge. Ipak najveći mi je uzor Mariah Carey. Uz nju sam otkrila svoj glas, i ona mi je bila poticaj da počnem pjevati. Uvijek sam bila talentirana, ali sramežljiva, pa mi je trebalo nešto što će me pokrenuti – kaže Ivana, koja je vlasnica dvaju Porina. Da ljubav i posao i te kako idu skupa, govori i podatak kako već godinama uspješno surađuje sa svojim dečkom Alenom Križajem.

– Nekad se to zna osjetiti na privatnom planu. Onda je najbolje sabrati se i shvatiti neke stvari, jer glazbenici su temperamentni i osjetljivi. Netko bolje prihvaća kritike, a netko manje, no ja sam ta koja uvijek prva popusti. Alen je Lav u horoskopu, pa zato teže popušta – sa smiješkom kaže Ivana, koja za sebe ističe da je tipična Slavonka. Rođena Požežanka odrasla je na kulenu i kobasicama, pa bez problema prepoznaje kvalitetu. No, priznaje kako može popiti jedva dvije šljivovice jer alkohol ne pije. Par je napravio i pjesmu “Woody”, posvećenu jednoj od dvije njihove mačke.

– To je vjerojatno prvi put da je netko kod nas napravio pjesmu za svog kućnog ljubimca. Woody je svojeglav pa se nije htio pojaviti u spotu. No, svaki put kad čuje pjesmu, mjaukne kad se spomene njegovo ime – kaže Ivana.

Nakon spota i pjesme “Dobra stvar”, u planu joj je i jedan duet prije ljeta te novi album na jesen. Idućeg četvrtka u 18 sati u centru Zagreba, u “Novoj ploči”, održat će i mini koncert za prolaznike i prijatelje, a na jesen i veliki zagrebački koncert.

>>Ivana Kindl: Najbolje se osjećam kada pjevam o nesretnoj ljubavi

>>Ivana Kindl i grupa Boa snimili duet

Komentara 11

AL
Alkana
19:24 10.04.2016.

Dobra pjevačica! Inače, Slavonci ne kažu "kulen" nego "kulin".

MT
Magicni Tadeus
21:59 10.04.2016.

mi u Zupanji kako god da ga izgovorimo nakon 5 minuta nema ni K od kulena/kulina. :D

Avatar Pravednik80
Pravednik80
09:47 11.04.2016.

Plačeni oglas? I zar nitko ne pamti kako se ispljuvala po Žaku kad je rekao da ne može doći na humanitari koncert, da bi godinu dana kasnije ona sama bila pozvana i zahtjevala da joj plate! Sramota. A žak je toliko humanitarnih koncerata održao i prije i poslije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije