Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera 2014.

Istra je ovih dana postala "Otok ljubavi"

otok ljubavi (1)
Foto: Pixsell
1/3
07.06.2013.
u 15:42

Redateljica Jasmila Žbanić u Hrvatskoj snima film čiji je scenarist pisac svjetske slave Aleksandar Hemon

Putnik kroz Istru neka se ne iznenadi ako na lokacijama oko otoka Sv. Nikole, u Poreču, Puli ili Buju ovih dana naleti na brojnu filmsku ekipu. Jasmila Žbanić, BiH redateljica svjetskog glasa, nagrađena za svoj rad i Zlatnim medvjedom na festivalu u Berlinu, snima film “Otok ljubavi”.

Nakon drama “Grbavica” i “Na putu”, ovaj put odlučila se za komediju čija radnja prati obitelj Grebo koja dolazi ljetovati u Istru i doživljava obrate koji će joj proširiti horizonte. U glavnoj ulozi trudne Francuskinje Dalije je francuska glumica Ariane Labed, oca obitelji glumi BiH glumac Ermin Bravo, a imaju i devetogodišnju kćer Sanju. Pored njih značajnije uloge imaju i Nina Violić, Jelena Lopatić, Lee Delong, talijanska zvijezda Franco Nero i Leon Lučev koji je ujedno i jedan od producenata filma. Scenarij, uz redateljicu, potpisuje i Aleksandar Hemon, BiH pisac s američkom adresom koji je svojim knjigama stekao svjetsku slavu, što je još jedna potvrda da će “Otok ljubavi” biti sjajno djelo.

Film je hrvatska, BiH, njemačka i švicarska koprodukcija, snimanje traje do sredine srpnja, a snimat će se i u Rijeci. Konačni uradak vidjet ćemo tek 2014. jer tada je najavljena premijera.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije