Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival nezavisne umjetnosti

Uskoro nas očekuje još jedan Indirekt festival u Umagu

indirekt
Foto: PR FOTO
1/3
10.06.2015.
u 12:27

U Umagu nas očekuju dva dana odlične glazbe. Uz glazbenu, potrebno je naglasiti i vizualnu stranu Indirekta

Indirekt, prvi festival nezavisne umjetnosti u Istri, objavio je kompletan popis ovogodišnjih izvođača. Indirekt se održava po treći put, a ove godine u novom terminu od 19. do 20. lipnja. Misija festivala je promocija nezavisne DIY scene, Indirekt nastoji vratiti glazbu u centar pažnje, stvoriti zajednicu koju bi ljubitelji kvalitetne glazbe, umjetnosti te umjetnici iz regije, ali i iz Europe, mogli iskoristiti kao platformu za povezivanje.  

U Umagu nas očekuju dva dana odlične glazbe. Uz glazbenu, potrebno je naglasiti i vizualnu stranu Indirekta. Umjetnički dio festivala pod nazivom "Umjetnost na ulici" ima cilj pretvaranja zapuštenih dijelova Umaga u umjetnički javno-izložbeni prostor. Program festivala odvija se na dvije lokacije. Kantautore na akustičnom stageu, nadomak mora, ugošćuje Divai beach Bar, nakon čega se program seli u American Bar na bendovsku svirku do ranih jutarnjih sati.

U lipnju, neposredno pred Indirekt, održavaju se i dva završna „warm up“ koncerta u susret festivalu, pa tako 5. lipnja u Umagu nastupaju Stray Dogg, dok se dan poslije na scenu penju dva riječka benda, Nord i Jonathan! Posljednje Indirekt zagrijavanje održati će se 17.6 u Zagrebu i to na dvije lokacije: akustično popodnevno druženje u Swanky Mint Hostelu te večernji  koncert u Vintage industrial baru. Nastupaju domaće indie veličine poput The Orange Strips i Humanofon iz Karlovca, ali i izvođači koji će nastupiti na festivalu u Umagu: The Kolin iz Mađarske i Adna iz Švedske.

Evo kompletne liste izvođača: Adna, All Strings Detached, Elections in The Deaftown, Farewell Dear Ghost,Gracin, Kolin, PMG Kolektiv, Polkov, Pridjevi, Sleepyheads, The Academy, The Amsterdams, The Chweger,The Marshmallow Notebooks, Vvhile, zZz Džedaj, Ivan Kovačević – Sax, Miron Milić, Polite BastART, Stipan Tadić.  

>>Najbolje od indie scene u Umagu samo zbog Indirekta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije