Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'pomeli konkurenciju'

Igre prijestolja srušile rekord osvojenih Emmyja

Emmys
Foto: Reuters
1/7
19.09.2016.
u 07:35

Serija "Igra prijestolja" mreže HBO prošle je godine osvojila rekordnih 12 nagrada

Fantastična serija "Igra prijestolja" osvojila je tri Emmyja na svečanoj dodjeli u Los Angelesu i tako postala najnagrađivanija serija u gotovo sedam desetljeća otkako se dodjeljuju američke televizijske nagrade.

Krvava i seksom nabijena saga HBO-a o plemenitaškim obiteljima koje se nadmeću za kontrolu nad Željeznim tronom, koja se djelomično snimala i u Dubrovniku, na 68. dodjeli Emmyja dobila je nagrade za najbolju dramsku seriju, scenarij i režiju.

Time se broj nagrada za tu seriju ukupno popeo na 38, odnosno jednu više od situacijske komedije "Fraiser".

Serija, međutim, ove godine nije osvojila ništa u glumačkim kategorijama, a bile su tri nominacije.

Najboljom komedijom proglašena je "Potpredsjednica", drugu godinu zaredom, a njezina glavna zvijezda Julia Louis-Dreyfus osvojila je nagradu za najbolju glumicu petu godinu uzastopce i posvetila je svom ocu koji je preminuo prije dva dana.

Drugi favorit, hvaljena serija "Narod protiv OJ Simpsona", osvojila je devet nagrada, uključujući i onu za najbolju seriju ograničenog broja epizoda.

Najboljim glumcem u komediji drugi put je proglašen Jeffrey Tambor za "Transparent".

Emmyja za vodeću glumicu u drami dobila je Tatiana Maslany za "Siročad" i time pobijedila favoriziranu Robin Wright ("Kuća od karata")

Muška zvijezda "Kuće od karata" Kevin Spacey, dvostruki oskarovac koji nema još nijedan Emmy, opet je ostao kratkih rukava. Pobjednikom u glavnoj ulozi u drami proglašen je Rami Malek ("Mr. Robot").

U borbi televizijskih kuća pobijedio je HBO s 22 Emmyja, šest osvojenih u nedjelju i 16 prošlog vikenda u tehničkim kategorijama, drugi je FX s ukupno 18 nagrada, a Netflix je treći s devet.

Foto: REUTERS

>>HBO odustao od serije ‘Vinil’

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar commentator
commentator
15:53 19.09.2016.

Taj krap isto k'o oskari se (danas) djele kako bi povečali interes za neke filmove ili trakavice itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije