Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADA

Igor Galaš pobijedio u Novom Zelandu!

igor galas 1
Marko Lukunić/Pixell
11.03.2010.
u 15:55

Na modnom natjecanju u novozelandskom Dunedinu naš je dizajner osvojio prvu nagradu i direktni plasman na talijansko natjecanje Mittelmoda Premio.

Igor Galaš, najnagrađivaniji hrvatski modni dizajner u inozemstvu, ponovno je nagrađen! “Pokorio je Novi Zeland”, javili su nam jučer SMS-om s druge strane svijeta. Značilo je to da je Galaš osvojio više od jedne nagrade na međunarodnom natjecanju održanom u najjužnijem novozelandskom gradu Dunedinu. Pobjednik je tog natjecanja, a osvojio je i izravan plasman na prestižnu talijansku modnu manifestaciju Mittelmode Premio koja se održava u Gradu i Goriziji. Prvo mjesto koje je osvojio kolekcijom “Čuvari s pletene galaksije” donijelo mu je 5000 dolara. Još važnije bile su mu pohvale modnih stručnjaka u žiriju koji je Galašu dao najvišu ocjenu među 10 finalista koji su prethodno zadovoljili najoštrije kriterije žirija.

Galaš je lani u Kini, na natjecanju Hempel Award, osvojio čak tri nagrade – zlato za najbolji modni crtež na svijetu, broncu za najbolju kolekciju i posebnu nagradu studentima modnog dizajna. Modeli su pokazani i na Kineskom tjednu mode. Bile su to ujedno nagrade njegovu Tekstilno-tehnološkom fakultetu koji ga je prijavio i za novozeladnsko natjecanje. Trijumf u Novom Zelandu važan je i zato što hrvatsku modu nakon mnogo godina vraća na talijansku scenu, na Mittelmodu Premio gdje su nekada naši dizajneri osvajali prestižne nagrade. Direktora Mittelmode i člana novozelandskog žirija Stefana Sopelza oduševila je i ideja i izvedba Galaševe kolekcije u kojoj su voluminozni ručno pleteni modeli povezani s modelima šivanim od štofa.

Meke vunene organske forme povezane su dekonstruiranim modelima od tkanine. Dizajner je želio da budu gotovo nezamjetni u prirodi, u šumi koju kao i cijelu Zemlju, kako kaže njegova mašta, čuvaju od globalnog zagrijavanja ili zahladnjenja zbog izolacijskih svojstava vune. Galaševi su “čuvari” u Dunedinu hodili pistom dugom 110 metara.

Na idućem Dove Fashion HR-u u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti modnu publiku čeka iznenađenje: Galaš je, naime, napravio kolekciju za Dove. Ovaj put nije riječ o “kolekciji za stvarnu ženu”. Na redu su muškarci: hokejaši odjeveni u Galaševu kolekciju. Kakvu? To je još tajna...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije