Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Ian McShane u "Piratima s Kariba"

Izvrsni britanski glumac u završnoj je fazi pregovora da preuzme ulogu slavnoga Crnobradog, jednog od najopasnijih gusara u povijesti, koji je glavni negativac u priči "Na čudnijim plimama".
26. veljače 2010. u 16:37 1 komentara 13 prikaza
IanMcShane
Foto: HBO

Nakon vijesti da će Penelope Cruz glumiti glavnu žensku ulogu (Beth Hurwood) u četvrtom dijelu popularnog Disneyeva serijala, čija će se priča zasnivati na istoimenom romanu Tima Powersa, stiže i vijest o tumaču uloge Edwarda "Blackbearda" Teacha. U pitanju je sjajni filmski i TV-veteran Ian McShane, nekadašnji "Lovejoy", u zadnje vrijeme poznat kao Al Swearangen iz "Deadwooda".

To što producenti uopće traže Crnobradog prilično je iznenađenje premda se mora priznati da je McShane idealan tumač tog lika, kao skrojen za ulogu slavnoga gusarskog kapetana. No bilo je očekivano da će u zapletu tu ulogu preuzeti kapetan Barbossa Geoffrey Rush, koji je već najavio da će glumiti u "četvorci". Hoće li Barbossa biti izabran za neku malu ulogu, kao što je Blackbeardov pomoćnik Stede Bonnett (povijesna osoba), ili će – vjerojatnije – njegov lik preuzeti ulogu Benjamina Hurwooda, poludjeloga oxfordskog profesora koji se počeo baviti voodoo-magijom i želi svoju pokojnu i neprežaljenu suprugu oživjeti tako što će svojoj kćeri Elizabeth uništiti dušu i u njezino tijelo ubaciti duh njezine majke?

U svakom slučaju, jasno je da će mitski izvor mladosti, koji je kao potka radnje najavljen na kraju trećeg filma, i koji Crnobradi traži da bi se riješio duhova koji ga opsjedaju, a Hurwood da bi mu poslužio za njegovu užasnu zamisao, igrati glavnu ulogu u radnji. Hoće li biti mladog naivca Jacka Shandyja, kojem kao mentor služi iskusni gusar Phil Davies i koji bi mogao biti junak sljedećih nastavaka? Ili će tu ulogu preuzeti (uz vrlo opsežna prekrajanja radnje) Jack Sparrow u tumačenju Johnnyja Deppa, koji bi ipak bio mnogo prikladniji da zauzme Davisovo mjesto? Ili će Barbossa postati Davis?

Još se ništa ne zna, ali scenaristi su valjda smislili neko dobro rješenje. Vremena su imali dovoljno; nedavno se doznalo da je Tim Powers prava na svoj roman prodao Disneyju još 2006., ali je do najave samog filma bio pod embargom što se izjava za javnost tiče.

Koronavirus u Italiji/Ilustracija
Nakon povratka iz Italije
Mlada Koprivničanka: ‘Prema meni se odnose kao da imam kugu’
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality