Naslovnica Showbiz Zvijezde

I voditeljica Ana Stunić i glumica Ana Vilenica strahuju od nezaposlenosti

U predstavi “Moje srce kuca za nju” u HNK žene kroz nogomet progovorile o nezaposlenosti i drugim problemima s kojima se susreću žene u našem društvu.
25. siječnja 2010. u 18:15 1 komentara 25 prikaza
moje srce...
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Nogomet odavno nije samo zabava koja ljude baca u euforiju, a pripadnike nacije na devedeset minuta povezuje u kohezivnu masu. On je društveni fenomen, a svoje mjesto našao je i u HNK, gdje su u predstavi Montažstroja i Plesnog centra Tala “Moje srce kuca za nju” 22 žene u nedjelju prisvojile taj muški sport i odgovorile na to kakvu zemlju volimo, a pred čime Hrvatska ipak mora priznati poraz.

Nezaposlenost je stanje

I Ana Stunić, voditeljica Red Carpeta, i Ana Vilenica, glumica u seriji “Dolina sunca”, uskočile su u dresove Vedrana Ćorluke i Darija Srne te digle glas, angažirale tijelo i otkrile kako se osjećaju dan poslije izvedbe.

– Tužna sam jer je i predstava takva – kazala je Ana Vilenica i dodala:

– Kad vam 11 stvarnih žena ispriča tužne sudbine, to više nije statistika, već živi podatak i shvatite da je ženama u današnjem društvu teško i da u našoj zemlji mnogo toga ne funkcionira.

Naime, u prvom dijelu predstave redatelja Boruta Šeparovića na scenu istrči 11 plesačica u dresovima koje plesom balansiraju između muške grubosti i ženstvenosti te glorificiraju nacionalni ponos pobjede naše reprezentacije nad Engleskom 2007. Slijedi drugo poluvrijeme u kojem 11 nezaposlenih zrelih žena s burze svojim teškim biografijama predstavlja Hrvatsku danas. A boje li se i naše mlade Ane da će se i one naći u drugom poluvremenu života?

Horor starije dobi

– Da, toga me strah i zato je važno mijenjati stvari. A samim time što je publika poslije predstave raspravljala o problemu nezaposlenosti, posebice starijih žena i majki, osjećam da smo mnogo učinili – kaže Ana Stunić.

A je li predstava provokativna jer se "nogometašice" međusobno "hvataju" kao dečki na terenu?

– Ne. Ponašale smo se kao živi zid, samo što smo žene, a ako je to komu provokativno, taj je smiješan i potvrđuje stanje marginalizacije žena u zemlji – kažu cure. Predstava je opet na rasporedu iduće nedjelje u HNK. 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Čitatelj300
    Čitatelj300:

    Ovo je kao umjetnost ? Daju se pare za takve gluposti a 400 tisuća ljudi nezaposleno i nezna kako prehraniti obitelji...