Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ružni komentari

I naše zvijezde su žrtve zlostavljanja na društvenim mrežama

Foto: Instagram
1/7
14.08.2018.
u 08:35

Negativni komentari na račun izgleda, ili čak majčinstva, svakodnevnica su na društvenim mrežama poznatih Hrvatica

Inače rado prihvaćam konstruktivne kritike vezane za posao, poštujem da svatko ima svoj ukus, ali situacija kada te netko nepoznat na tvom privatnom profilu ružno komentira, odnosno nešto što je dio tebe i s čime si se rodio, odraz je kroničnog nedostatka kulture, ljudskosti i svega onog lijepog i plemenitog što bi čovjek trebao imati, rekla nam je Ivana Mišerić.

Radijska voditeljica objavila je fotografiju u kupaćem kostimu na Instagramu, a doživjela je ružne primjedbe na račun grudi. Ispod njene fotografije na Instagramu pojavili su se komentari poput “gdje si ostavila grudi” i slično.

– Ja se na to mogu samo nasmijati i duhovito komentirati, ali što je s nesigurnim ljudima i djecom koji trpe internetsko zlostavljanje od vršnjaka? O tome treba govoriti – poručila je Mišerić.

Tako se nedavno bivša manekenka Kristina Šalinović preko Facebooka obračunala s hejterima koji često komentiraju njezinu mršavost, tetovaže, a provokacije idu toliko daleko da je jedan korisnik pitao tko će je takvu oženiti? Kristina je diplomatski poručila dušobrižnicima da gledaju svoja posla i da puste ljude da žive kako žele.

Prije nekoliko mjeseci Antonija Blaće na svom Instagramu doživjela je komentar nepoznate osobe koja je voditeljici poručila da, budući da nema djece, ništa joj ne vrijedi. Britka Dalmatinka odgovorila je da nije znala da joj je dotična ginekolog.

– Ne treba hejterima davati prostora, i na internetu treba postojati neko filtriranje. Ne može svatko pisati što mu padne na pamet kao što ne može uvijek govoriti, postoje pravila ponašanja koja svatko treba poštovati. Tu nema rasprave, jednostavno se brišu takvi komentari, te se osobe blokiraju jer u protivnom daješ prostor takvim likovima i potičeš na negativno ponašanje. Mislim da je riječ o ljudima koji su duboko nezadovoljni svojim života, to je neki odraz nemoći. S druge pak strane nemam ništa protiv konstruktivne kritike, dobronamjernog savjeta, ali neke uvrede i provokacije jednostavno ne ostavljam vidljivima jer je to moja platforma i tu vrijede moja pravila – rezolutna je pjevačica i skladateljica Antonija Šola.


 

Dodaje da, srećom, nema puno loših komentara, ali kad se dogode, to rješava odmah. A negativna energija na društvenim mrežama smeta stranim zvijezdama pa je tako najpoznatija glumica “Seksa i grada” Sarah Jessici Parker nedavno rekla da briše sve zlobne primjedbe, pa čak i ako se na njezinu profilu na Instagramu neki od njezinih sljedbenika između sebe posvade.

VIDEO: Izabrali smo 10 najseksi Hrvata

Komentara 60

DU
Deleted user
09:12 14.08.2018.

ni jedna navedena nije zvijezda, ako si uzimaju za pravo (neke) komentirati druge ljude, drustvena zbivanja i smijati se svemu i svacemu kao recimo ta misericka - pa valjda se onda mogu ljudi smijati njima.

VO
vorda400
08:47 14.08.2018.

Onda se maknete sa društvenih mreža pa nema ni nasilja Ali onda nema ni besplatne reklame

ZD
zdip
08:59 14.08.2018.

zvijezde, hahahahahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije