Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
keith richards:

"I gusari i rockeri buntovnici su koji ne vole društvene norme"

keith (1)
Foto: Pixsell
1/4
29.05.2011.
u 09:00

Prošlogodišnji povratak glumi vitalnog je 67-godišnjaka napunio dodatnom energijom, pa sad intenzivno razmišlja o turneji kojom bi The Rolling Stonesi sljedeće godine proslavili pola stoljeća na sceni.

Kada su redatelj Rob Marshall i producent Jerry Bruckheimer najavili snimanje filma “Pirati s Kariba: Nepoznate plime” Johnny Depp postavio je samo jedan uvjet - da i u četvrtom dijelu pustolovne hit franšize jedan od likova bude kapetan Teague, kojega su gledatelji upoznali u trećem nastavku “Na kraju svijeta”. Hollywoodski ljepotan želio je opet imati svog filmskog oca, ali i ponovo raditi sa svojim najboljim prijateljem, legendarnim gitaristom Keithom Richardsom. Marshall i Bruckheimer bez puno su razmišljanja udovoljili glavnom glumcu, koji je likovao - opet će se više družiti sa svojim “pajdašem”!

Podjednako sretan bio je i 67-godišnji gitarist grupe The Rolling Stones, koji je povratak na set i u čudesni svijet Disneyjevih pirata opisao kao povratak kući.

– Svaki put kad bih došao na set osjećao sam se kao da sam u društvu pravih prijatelja. Stvarno su divna ekipa i svi se međusobno već dobro poznaju. Svatko od njih bio mi je velika podrška, zbog čega sam se osjećao kao da sam u svom bendu. Stoga mi nije bilo teško raditi – priča Richards. Glazbeni veteran, u časopisu Rolling Stone proglašen 10. najboljim gitaristom svih vremena, lako je i pronašao vezu između rock’n’rolla i gusarskih filmova, te što imaju zajedničko rockeri i gusari.

– Rock’n’roll je u svojoj srži narodna glazba koja uključuje i mornarske radne pjesme i druge oblike glazbe koji su došli iz naroda. I rockeri i gusari žive izvan društvenog mainstreama, ne povode se normama i buntovnici su – objašnjava Keith. U glumačkom svijetu on je početnik, ali nije ga bilo strah, nakon pet desetljeća duge glazbene karijere, zakoračiti u novi izazov, jer imao je podršku iskusnog J. Deppa.

– S Johnnyjem je tako lako raditi. Puno mi je pomogao. Ipak je njemu to posao, a meni, prije svega, zabava. No, Teaguea je ionako prilično lako odglumiti. Čim odjeneš kostim, on oživi! Uopće nije kompleksan lik, iako je vrlo zanimljiv – opisuje, pa dodaje:

– Obožavao sam se gledati u ogledalo dok bih se uvlačio u njegovo odijelo. Prije nego što sam se i snašao, nisam više bio Keith Richards, nego kapetan Teague. Dajte mi samo dva pištolja i sablju i već sam bio spreman za snimanje!

Kao dio jedne od najkompleksnijih i najvećih filmskih produkcija, Richards je dobio uvid u zanimljiv svijet nastanka filmova.

– Proces stvaranja filma je fascinantan i mnogo drukčiji od onoga što ja radim. Na koncertima imate samo jedan pokušaj da zadovoljite publiku – kaže. A kako je točno izgledao put slavnog Britanca od nadobudnog mladića iz londonskog predgrađa do rock ikone i člana najvećeg rock’n’roll sastava svih vremena koji je osnovao 1962. s Mickom Jaggerom, obožavatelji i štovatelji njegova lika i djela odnedavno mogu pročitati u autobiografiji jednostavna naziva “Life”. O njegovu životu tijekom kojega je Richards vidio sve i probao sve, na audioverziji knjige govori - tko drugi no Johnny Depp.

Ljubav dvojice osebujnih umjetnika seže još iz vremena kada se 47-godišnji glumac pripremao prvi put uskočiti u kožu luckastog i simpatičnog kapetana Jacka Sparrowa, 2003. u filmu “Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera”. Tada je priznao da je lik gradio po svom idolu, gitaristu Stonesa, a nije mu ni na kraj pameti bilo da će četiri godine kasnije i glumiti s njime u planetarno popularnom serijalu. Prošlogodišnji povratak glumi vitalnog je 67-godišnjaka napunio dodatnom energijom, pa sad intenzivno razmišlja o turneji kojom bi The Rolling Stonesi sljedeće godine proslavili pola stoljeća na sceni. Najveći mu je problem, ističe, nagovoriti Micka Jaggera da pristane.

Komentara 2

OB
-obrisani-
16:37 29.05.2011.

Od abuma Miss You,....jos uvjek najbolji zvuk gitare.

Avatar jebb
jebb
13:22 29.05.2011.

Najortodoksniji rocker, prava rock faca i karakter.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije