Naslovnica Showbiz Estrada

I dalje će postojati dvije klape Cambi – splitska i kaštelanska

Na hrvatskoj estradi i dalje će pjevati dvije klape Cambi, kaštelanska i splitska. Ni presuda splitskog Trgovačkog suda objavljena u petak nije riješila dvojbu koja je klapa 'pravi' Cambi jer i dalje obje smiju koristiti to ime
29. studenoga 2013. u 13:05 2 komentara 1930 prikaza
klapa cambi
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Na hrvatskoj estradi i dalje će pjevati dvije klape Cambi, kaštelanska i splitska. Ni presuda splitskog Trgovačkog suda objavljena u petak nije riješila dvojbu koja je klapa ''pravi'' Cambi jer i dalje obje smiju koristiti to ime. Sudac Ivo Bakalić odbio je tužbeni zahtjev KUD-a  Cambi iz Kaštela koji je splitsku Klapu Cambi tužio zbog povrede žiga. KUD Cambi splitskom Cambiju treba zbog izgubljene parnice platiti 34.787 kuna. – Na tržištu praktički postoje dvije klape identičnog naziva. To stvara konfuziju među slušateljima, a stvarat će je i dalje, kazao je Bakalić.

KUD Cambi je krajem 2011. godine registrirao žig Cambi i postavio tužbeni zahtjev tražeći od splitskog Cambija da prestane koristiti naziv Cambi, jer se on nalazi u njihovu žigu. Splitski se Cambi pozvao na ograničenje učinaka žiga navodeći kako koriste svoje ime. Identičan spor već se vodio kada je splitski Cambi pokušao osporiti kaštelanskom korištenje imena.

Kao sada splitski, i kaštelanski se Cambi tada branio činjenicom da koristi svoje ime. I tada je presuđeno u korist tuženika, odnosno dopušteno je objema klapama korištenje imena Cambi, što ni jednu od istoimenih klapa ne čini zadovoljnom. – Svi ovi sporovi nastaju zato što KUD nije u zakonskom roku od tri godine zatražio sudsku zaštitu imena. Da ste to napravili, svih ovih sporova ne bi bilo. Morat ćete trpjeti Klapu Cambi iz Splita do daljnjeg. I jedni i drugi ćete morati procijeniti koliko vam je to tržišno isplativo, rekao je Baklaić koji im je poručio da postojanje dvije klape Cambi stvara konfuziju kod slušatelja.
 

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Django
    Django:

    Umjesto komentara - "I dalje će postojati DVOJE klape Cambi"!!! Halooo!!

  • jsveric:

    Obje klape sjajne, no Kaštelani imaju više duše.