Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šarmantna agentica

I Barack Obama voli gledati Claire Danes u hit-seriji “Domovina”

claire
Pixsell
21.09.2013.
u 13:00

– Rijetko se pruža prilika igrati ulogu poput ove, tako kompleksnu i slojevitu. S obzirom na tematiku, strahovala sam kakav će odjek serija imati kod publike, ali scenarij je odlično napisan pa nije bilo razloga za brigu – kaže glumica.

Sredinom 90-ih gotovo sve tinejdžerice mogle su se poistovjetiti s Claire Danes odnosno s Angele Chase koju je glumila u tada popularnoj seriji “I to mi je neki život”. Istodobno, bile su joj i zavidne jer se u seriji imala priliku ljubiti s Jaredom Letom, tada jednim od najzgodnijih glumaca.

Družila se sa špijunima

Ovo Claireino glumačko ostvarenje imunima nije ostavilo ni njene kolege iz struke pa je s tek napunjenih 15 godina osvojila Zlatni globus za ulogu Angele. Zadnje dvije godine svoju kolekciju Zlatnih globusa upotpunila je s još dva, i to za ulogu CIA-ine agentice Carrie Mathison u izvrsnoj seriji “Domovina” koja se trenutno prikazuje na Drugom programu HTV-a. Carrie je temeljita u svom poslu i ne oprašta si pogreške, a da bi došla do istinitih informacija, često će zaobići protokole i naredbe šefova. Osim borbe protiv zločinačkih organizacija, vodi i tešku bitku u svojoj glavi jer boluje od bipolarnog poremećaja. Kada se scenarij pisao, njegovi su kreatori u ovoj ulozi odmah poželjeli Claire pa su čak u cijelom scenariju umjesto Carrie pisali Claire.

– Rijetko se pruža prilika igrati ulogu poput ove, tako kompleksnu i slojevitu. S obzirom na tematiku, strahovala sam kakav će odjek serija imati kod publike, ali scenarij je odlično napisan pa nije bilo razloga za brigu – kaže glumica. Ne samo da je serija zaintrigirala gledatelje, nego joj ne može odoljeti ni američki predsjednik Barack Obama.

– Mom partneru iz serije Damianu Lewisu na jednom primanju u Bijeloj kući predsjednik je priznao kako se subotom, kada mu supruga Michelle i kćeri odu na tenis, zavuče u svoj ured i gleda “Domovinu” – ispričala je glumica. Najzabavniji dio priprema za ulogu bio joj je odlazak na obuku u CIA-u.

– Bilo mi je fascinantno kad sam vidjela na koje sve načine špijuniraju i ulaze u tuđe živote. Njima je najnormalnije da izazovu lakšu prometnu nesreću kako bi stupili u kontakt s određenom osobom, nisam mogla vjerovati nekim pričama – prepričavala je Claire svoje iskustvo s CIA-om.

Kod njezina lika najzanimljivije joj je bilo to što Carrie ima psihičkih problema i tim se dijelom mnogo bavila jer je i sama dvije godine studirala psihologiju. Zapravo je ideja da Carrie boluje od bipolarnog poremećaja bila njezina.

– Iznenađujuće, ali taj dio sam pripremala gledajući videoisječke na Youtubeu. Ondje sam pronašla nekoliko videa u kojima su prikazani manični napadaji osoba s ovim poremećajem, njihove histerije i strahovi. Bilo je strašno to gledati – ispričala je 34-godišnja glumica.

Skoro se odrekla glume

Priznala je kako joj je prije dvije godine poziv produkcije “Domovine” došao kao naručen jer si je već počela čupati kosu od dosade i pobojala se da su je filmaši zaboravili.

– Prijatelji su mi već počeli savjetovati kako bi bilo pametnije da se bavim uređenjem interijera jer me to zanima i kreativna sam. Koliko god mi to bilo privlačno, gluma je moj život – prisjetila se teških trenutaka.

Njezina karijera započela je munjevito kada je imala manje od 15 godina i tada su je već prozvali novom Meryl Streep, ali poslije je nekim krivim odlukama malo usporila taj glumački uspon. Ulogu Rose u “Titanicu” prepustila je kolegici Kate Winslet jer je godinu prije snimanja “Titanica” s Leonardom DiCaprijem glumila u “Romeu i Juliji” i mislila je kako ljudima neće biti zanimljivo opet ih gledati na ekranu kao ljubavni par pa je ulogu odbila.

Osim uređenja interijera voli kreirati i kostime, posebno za Noć vještica.

– To me opušta i onda mašti dopustim da poludi – kaže Danes. No kad je kuhanje u pitanju, kreativnosti nema.

– Nisam vješta u tome. Kad odem na tržnicu i vidim patlidžan, jako mi je lijep, ali ne znam što bih s njim. Morat ću naučiti kuhati – kaže.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije