Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

HTV, RTL i Nova TV u borbi za finale Kupa

16.04.2009.
u 19:01

Hrvatska je televizija (HTV) 19. ožujka Hajduku poslala ponudu za prijenos finalne utakmice nogometnog Kupa Hrvatske u kojoj će bijeli dočekati Dinamo na Poljudu. Tada se još nije znalo igraju li Dinamo i Hajduk prije na Maksimiru ili Poljudu, ali to nije bilo bitno. Hrvatska televizija poslala je Splićanima dopis u kojem im nudi 250 tisuća kuna za televizijski prijenos.

No, lukavi član Hajdukove uprave Fredi Fiorentini nije Hrvatskoj televiziji ništa odgovorio, najprije je sačekao što će donijeti ždrijeb. I kad su kuglice odlučile da će se uzvrat finala Kupa Hrvatske igrati na Poljudu, Hajduk je širom otvorio vrata svim zainteresiranima.

– Imam na stolu ponudu Hrvatske televizije, ali imam i usmene naznake još dviju televizija koje bi ušle u pregovore oko tih utakmica – kratko će Fiorentini, koji nije decidirano rekao o kojim se televizijama, uz Hrvatsku televiziju, radi.

Jasno je da su posrijedi RTL i Nova TV, od kojih u Hajduku očekuju izdašniju ponudu, s time da je Fiorentini jasno kazao tko je favoriziran.

– Ne bih htio da otpadne državna televizija – sjetno će Fiorentini.

Nije nastavio rečenicu, ali jasno je da će Hajduk čekati novu ponudu Hrvatske televizije. Ali, i one od RTL-a i Nove TV. Pa, tko bude izdašniji.

– Moramo voditi računa i o terminu prijenosa, o još nizu detalja. U svakom slučaju konačan dogovor će se postići u idućih petnaestak dana. Nama se još uvijek ne žuri – kazao je Fiorentini.

Bit će zanimljivo sačekati kako će se rasplesti priča oko prijenosa uzvrata finala Kupa Hrvatske. Hoće li se dogoditi prvi put u povijesti da dvoboj naša dva najbolja kluba ne prenosi Hrvatska televizija?

Do sada su službene utakmice Hrvatske lige i Kupa uvijek bile na programima Hrvatske televizije. No, Svjetsko prvenstvo u rukometu i kvalifikacije za Euro ‘08 govore da je sve moguće.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije