Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recesija

HTV odustao od Oscara, prikazat će skraćenu verziju dodjele

'Jeff Bridges arriving at the Vanity Fair Oscar Viewing Party 2010, at the Sunset Tower, Los Angeles Photo: Press Association/Pixsell'
'Doug PetersPress Association/Pixsell'
16.02.2011.
u 20:30

S državne televizije poručuju da je otkupljena samo snimka koja će se prikazati spomenutog datuma. Službeno je objašnjenje da je ionako skraćena verzija, odnosno snimka dodjele Oscara, gledanija nego izravni prijenos.

Javier Bardem, Jeff Bridges, Jesse Eisenberg, Colin Firth ili James Franco? Ili u ženskoj varijanti – Annette Bening, Nicole Kidman, Jennifer Lawrence, Natalie Portman, Michelle Williams?

Tko će 27. veljače otići iz Kodak Theatra sa zlatnim kipićem – TV gledatelji u Hrvatskoj doznat će tek 1. ožujka. Najuglednija filmska nagrada Oscar, naime, na HTV-u ove godine neće se prenositi. S državne televizije poručuju da je otkupljena samo snimka koja će se prikazati spomenutog datuma. Službeno je objašnjenje da je ionako skraćena verzija, odnosno snimka dodjele Oscara, gledanija nego izravni prijenos.

Neslužbeno je pak posrijedi – kriza. A točno je, može se reći, i jedno i drugo objašnjenje. Daleko od toga da ne postoje ljubitelji Oscara koji ne navijaju budilice i dan poslije komentiraju dobitnike, gubitnike i oprave svih nazočnih... Uostalom, na internetskim forumima već se mjesecima vodi rasprava o nominacijama, a poslije toga vodit će se i o pobjednicima.

Ove godine opisana šušura na domaćem TV ekranu jednostavno nema pa su bez posla ostali i komentatori glasovite filmske nagrade... Nagrade za koju se i hollywoodska A lista priprema mjesecima, čijim crvenim tepihom u minuti prošeću milijuni koji blješte na filmskim zvijezdama, za koju se biraju toalete, ali i koju na TV ekranima gledaju stotine milijuna ljudi diljem svijeta.

Komentara 5

LI
liliZG
10:42 17.02.2011.

Konačno neka pametna odluka s HTV-a............

KN
knjižničarka
18:31 17.02.2011.

Pih, taman kad imam snimalicu...

AS
assassinator
21:50 16.02.2011.

Hvala Bogu da su se sjetili! Pa tko bi to normalan gledao do pol 5 ujutro, još kad se sjetim one iritantne simultane sinkronizacije koju moraš slušat....grrr...užas! A i neš\' ti događaja :)))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije