Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova serija na HTV-u

Hrvatski glumački veterani luduju u staračkom domu

branka cvitkovic
Foto: slavko midžor/pixsell
1/3
09.03.2010.
u 20:28

Doajeni hrvatskog glumišta u Gradskoj su kavani predstavili novu seriju „Dome, slatki dome“ koja se 18. ožujka počinje emitirati na HRT-u.

U maniri statusa koji i imaju, doajeni hrvatskog glumišta ušetali su u Gradsku kavanu kako bi predstavili seriju „Dome, slatki dome“ koja se 18. ožujka počinje emitirati na HRT-u. Uz bljeskove fotoaparata, pozdravljali su novinare i goste kavane te ljubazno odgovarali na sve njihove upite. Špiri Guberini tako su dvije gospođe došle čestitati na njegovih zavidnih 50 godina karijere, a na Ljubicu Jović pokazivali su prstom i šaputali „Eno Laure“, prisjećajući se sjajne uloge u seriji „U registraturi“.

Radnja serije smještena je u dom za starije i nemoćne „Zrela radost“, a na općenit spomen takvih domova glumci se smiju.

- Sad sam u godinama kad se s takvima družim. Nema razlike, njihove su priče identične onima ljudi koji žive s obiteljima – kaže Vlatko Dulić, koji igra nekadašnjeg funkcionera Brunu. U domu on ne sanjari o ljubavi pod stare dane nego o bivšoj državi i pravednijoj politici.

Nacionalna prvakinja Branka Cvitković igra Rahelu, koja je život podredila karijeri i ostala stara cura. U domu traži ljubav, a Branka Cvitković smatra kako je tamo ima napretek.

- Rahela tamo rastura, ima toliko dečki u domu da ih neću sve stići potrošiti. Svim svojim kolegama koji su me gledali kao mladu glumicu obećala sam da će me dobiti u staračkom domu i eto nas sada tu – rekla je sjajno raspoložena Branka Cvitković.

Pamti i tužnije momente. I privatno posjećuje neke prijatelje u domu, i njihove su priče glumcima pomogle u stvaranju serije,

- Najviše me se dojmila gospođa koju sam slučajno srela tijekom jednog posjeta. Stalno je gledala prema vratima i uvijek je čekala da joj dođe sin. Nisam sigurna da ga je dočekala. Bez puno priče, teksta. Uvijek je pogledavala na vrata i to me se jako dojmilo – govori Branka.

Uz njih u seriji glume Ivica Vidović, Boris Miholjević, Božidar Smiljanić, Inge Appelt, Nebojša Borojević, Jelena Hadži-Manev, Katarina Perica, Ankica Dobrić, Elizabeta Kukić, Luka Juničić, Ines Bojanić i Duško Modrinić.

- Glumim mladog liječnika kojeg Rahela stalno naganja. Ona je iskusna liječnica koja ne prihvaća moje metode liječenja, uvjerena je da je želim ubiti i ne vjeruje mi. Nemam previše posla jer su svi zdravi kao dren – govori Ivica Modrinić.

O staračkim danima u takvim institucijama ne želi govoriti tužnim tonom. Dom je, smatra, mjesto koje mnogima predstavlja veselje.

- Tamo se druže, plešu, imaju svoje zabave, tombolu, ljubavi, nađu si zanimaciju. Naravno da nisu svi u depresiji - kaže.

"Starčeki" u njegovu domu „Zrela radost“ stalno mu smišljaju neke psine, buntovnici su i uvijek im nešto smeta. Traže pravdu, ali ne usude mu se reći "kaj ti, mali, znaš", jer, smije se Modrinić - doktoru se uvijek vjeruje!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije