Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncert na cvjetnom

Hrvatska ustala za glazbu!

zamp koncert
Foto: PR FOTO
1/6
30.04.2015.
u 11:55

Na koncertu u organizaciji HDS ZAMP-a nastupili su Matej Meštrović i Sudar Percussion, Elemental i Neno Belan & Fiumens

Pod motom "Ustani, zauzmi se. Za glazbu!" ovogodišnji Svjetski dan intelektualnog vlasništva u Hrvatskoj je obilježen velikim koncertom na zagrebačkom Cvjetnom trgu na kojem su nastupili Matej Meštrović i Sudar Percussion, Elemental i Neno Belan & Fiumens. Koncert na Cvjetnom bio je vrhunac kampanje u organizaciji HDS ZAMP-a kojom je u javnosti započeta diskusija o budućnosti glazbe i onih koji je stvaraju.

Matej Meštrović i Sudar Percussion uživo su predstavili svoj projekt "Eat Suite“ koji je nedavno osvojio čak šest nominacija za prestižnu američku nagradu Independent Music Awards. Njihova kombinacija klasičnih instrumenata i razigrane ritam sekcije rasplesala je brojne Zagrepčane i njihove goste.

Aktualnim hitom "Goli i bosi“ Elemental je oduševio mladu publiku, a fanovi koji ih prate od samih početaka došli su na svoje s pjesmama „Romantika“, „Priroda i društvo“, „Bolji si“. Autorica i pjevačica benda, Mirela Priselac Remi, predstavila je ujedno i kampanju „Fair Internet“ pozvavši okupljene da potpišu peticiju za pošteniju raspodjelu izvođačkih prava na Internetu.

Neno Belan i njegovi Fiumensi, čiji je hit sa Zagrebačkog festivala "Jer je pjesma dio nas“ bio leit-motiv ove akcije, na Cvjetni su trg donijeli dašak Mediterana i tako na najbolji način zatvorili koncert. U svojih sat i pol nastupa odsvirali su najveće uspješnice iz trideset godina duge Belanove karijere poput „Stojim na kantunu“, „Dotakni me usnama“, „Vino noći“, „Divojka sa juga“ i mnoge druge.

Komentara 1

Avatar vladtepes975
vladtepes975
13:23 30.04.2015.

Tko je pokrovitelj? Ivo Josipović?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije