Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marina Orsag

Veliki svjetski uspjeh hrvatske stand-up komičarke!

24.09.2015., Zagreb -  Stand up komicarka u Studiju Smijeha. Marina Orsag.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
08.12.2015.
u 11:15

Marina je jedna od osnivačica i voditeljica zagrebačkog Studija smijeha, a vlastitim šalama osvaja i na engleskom

Kada je prije desetak godina Zagrepčanka Marina Orsag (36) svojim šalama počela zabavljati druge, stand-up komedija u Hrvata bila je tek u začecima. Bez pretjerivanja može se reći da je Marina jedna od pionirki domaćeg stand-upa kao voditeljica i jedna od osnivačica Studija smijeha, koji danas ne treba posebno predstavljati.

A da njezine dosjetke govore univerzalnim jezikom, potvrdio je izbor među 10 najboljih stand-up komičara na svijetu. Tome je prethodio izbor za najbolju stand-up komičarku kontinentalne Europe i Rusije. Laskavu titulu Marina je branila na nastupima proteklog vikenda na prestižnom natjecanju Jokenation u švicarskom gradu Montreuxu.

– Bilo je sjajno. Izvela sam brze fore o svemu i svačemu, od marihuane do LGBT tema, publika je reagirala odlično. Poslije su me zezali da svi govore o maloj Hrvatici. Svi su me grlili, bilo je stvarno sjajno – rekla je Marina.

Titula jedne od 10 najsmješnijih stand-up komičarki na svijetu, osim ugovora i nastupa u glamuroznoj dvorani Stravinski, donosi joj i svjetsku turneju na koju će s pobjednicima s drugih kontinenata 2016. godine. Tvorci su Jokenationa najprestižnija imena komičarskog biznisa danas koja stoje iza projekata kao što su Comedy Central i Just for Laughs: Gags, a jedan od članova žirija je i Mick Perrin, menadžer Eddieja Izzarda i Dylana Morana.

Marina se na natjecanje prijavila snimkom nastupa koji je na engleskom jeziku izvela prije nekoliko mjeseci u Sofiji.

Pobjednike svake regije birali su glasači on-line i stručni sud, a iako je do posljednjeg trenutka bila među vodećih tri prema glasovima publike, na kraju ju je odluka žirija vinula u zvijezde svjetskog show businessa. Uspjeh je veći kad se zna kako je u Montreuxu izvela vlastiti tekst.

>>Evo vam mikrofon i nasmijte nas do suza

>>Aktualne tenzije između Hrvatske i Srbije odlična su nam podloga za šale

Komentara 5

D1
d12345
13:24 08.12.2015.

Ova žena je toliko NE smiješna da to na kraju postane tragikomično.....znam ljude idu na njene stand-up show-ove ne da se smiju njenim točkama nego njoj zato jer misli da je smiješna........užas

Avatar HRVATsMOZGOM
HRVATsMOZGOM
14:28 08.12.2015.

LGBT teme... bilo kakve teme vezane uz seksualnost su smiješne ljudima, tako da Ova mala nije niš posebno

RO
Rollertisimo
04:22 09.12.2015.

Truba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije