Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od idućeg tjedna

Hrvatska glazbena scena dobiva nagradu 'Rajko Dujmić'

Rajko Dujmić
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
1/5
06.05.2021.
u 06:00

U spomen na čovjeka koji je naš jedini eurovizijski pobjednik i čije su ploče imale rekordne tiraže, odlučio sam pokrenuti ovu nagradu – ispričao nam je Škugor.

Devet mjeseci nakon smrti jednog od naših najvećih pop-autora u povijesti Rajka Dujmića, hrvatska glazbena scena dobiva nagradu koja će nositi njegovo ime. Ideja je to glazbenog menadžera Zorana Škugora, a dodjeljivat će je glazbeni institut Artist On Globe, koji dodjeljuje godišnje nagrade za najbolje domaće i strane koncerte klasične glazbe i izložbe slika te razne kulturne projekte.

– Rajko i ja bili smo prijatelji više od 40 godina. Bio sam uz njega i u dobrim i u lošim trenucima, posjećivao sam ga u bolnici. Tjedan dana prije nego je imao tu kobnu nesreću, posjetili smo ga Vlado Kalember i ja i dogovarali da se ponovno okupe 4 Asa. Kazao mi je kako piše nove pjesme te kako se najbolje osjeća u svojoj kući u Lici pa će ih pisati tamo na miru. Nažalost bio je to naš posljednji susret. U spomen na čovjeka koji je naš jedini eurovizijski pobjednik i čije su ploče imale rekordne tiraže, odlučio sam pokrenuti ovu nagradu – ispričao nam je Škugor.

Nagrada Rajko Dujmić dodjeljivat će se za pop-izvođača i pop-pjesmu godine, a nagradit će se autor i izvođač. U žiriju nagrade su osim Škugora i Vlado Kalember te predsjednik Unisona Goran Končar, a iskristalizirale su se dvije pjesme koje su u protekloj godini bilježile veliku slušanost na radijskim postajama, ali i klikove na YouTubeu.

– Nagradu ćemo dodijeliti idućeg tjedna, a nadam se da će onda postati tradicionalna, kazao je Škugor.

VIDEO: Vinko Ćemeraš bio je gost Večernjakove desetke 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar dr. Evil
dr. Evil
15:39 06.05.2021.

Sponzor nagrade je Badel 1862

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije