Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki uspjeh

Hrvatska dizajnerica prodaje uz Versace, Baleciagu i D&G

Foto: PR
1/3
18.10.2018.
u 21:40

Ivana Katičić od ove godine zastupljena je i u najpoznatijem online "modnom" dućanu Luisa Via Roma

Prije nekoliko dana na zagrebačkim ulicama snimljena je kampanja Ivane Katičić, dizajnerice s firentinskom adresom (mnogi je još znaju pod djevojačkim prezimenom Barač) „SS2019“ koja je predstavljena na nedavno održanom milanskom sajmu One.

Dizajnerica je od ove godine zastupljena i u najpoznatijem „modnom dućanu“ b s najvećim dizajnerima današnjice. Skromna dizajnerica kaže kako joj to „nije baš nešto, ali jako bi voljela doći na njihov web“.

Prije dvadeset i jednu godinu ova rođena Dubrovkinja preselila se u Firenzu na studij te je stekla zvanje restauratora kamena i arheološkog materijala.

Foto: PR

- U Firenzi sam svjedočila ljepoti, kulturi, arhitektonskoj, kulturološkoj i civilizacijskoj atraktivnosti koja je odgovarajuća mom senzibilitetu. Firenza mi je inspirativna na više razina, ima urbani senzibilitet i smisao za modu koji je meni blizak. Italija je modno osviještena zemlja koja ima dugu tradiciju modne kulture, zato je inspiracija mnogim vrijednim poznatim kreativcima. U kulturološkom i povijesnom smislu, vrelo je nadahnuća, priča Ivana.

Nakon studija vratila se u Hrvatsku, a deset godina poslije odlučila je upisati milanski studij „Istituto Di Moda Buro“ gdje je učila o modnoj konstrukciji. Odlučila se za konstrukciju, a ne dizajn jer htjela je imati pod kontrolom i razumjeti cijeli kreativan proces.

Posljednjih godina dizajnerica stvara u studiju u Firenzi, a njezini su kupci mnoge contesse i neki članovi obitelji Swarovski. Showroomove će imati i u Barceloni i Milanu, a u pregovorima je i za suradnje u SAD-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije