Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međunarodna zvijezda

Hrvat Damir Doma predstavio svoju modnu kolekciju u Parizu

doma (1)
Foto: Reuuers/Pixsell
1/7
05.03.2013.
u 12:00

Virovitičanin, školovan u Münchenu i Berlinu, a modno stasao u Amsterdamu, toliko je profilirao svoj dizajn da ga svojataju i Belgija i Njemačka, čiji ga mediji smatraju najboljim njemačkim dizajnerom uz Lagerfelda i Jil Sander!

Da je Damir Doma bio više nego dobar učenik Diorove zvijezde Rafa Simonsa, vidjelo se i na aktualnom pariškom Fashion Weeku na kojem je Doma iznova medijima istaknuo da je dizajner iz Hrvatske! No taj Virovitičanin, školovan u Münchenu i Berlinu, a modno stasao u Amsterdamu, u međuvremenu je toliko profilirao svoj dizajn da ga svojataju i Belgija i Njemačka, čiji ga mediji smatraju najboljim njemačkim dizajnerom uz Lagerfelda i Jil Sander!

U međuvremenu je on otvorio dućan u Parizu, lansirao parfem i zasluženo zakoračio uobičajenim putem slave. Logično je da ga smatraju i francuskim dizajnerom… Poetizirana mistika korigirana strogoćom gotike dugo je u modi zaokupljala Domu. I sada je tijelo pokriveno, boje su mutne s malo blijedocrvenih elemenata, ali su krojevi precizni i okrenuti klasici. Kolekcija je – izvrsna i mudra u svom uravnoteženom nagnuću k muškoj modnoj šifri. I ne priziva “redovničke halje” kako se spominjalo uz prve Domine kolekcije. Ako ništa, skratio je mnoge suknje i haljine, ali ne pod cijenu finoće koja je imperativ i cjelokupne svjetske mode za razdoblje koje je pred nama.

Većina pokazanih kolekcija u Parizu ukazuje na to da će modna jesen i zima 2013./2014. biti skupa i raskošna, s metrima mekih voluminoznih štofova i sjajnih tkanina koje prije svega daju tamni, a ne banalni sjaj. Tijela omotaju jumbo volumeni, minimalistički krojevi i puno klasike viđene modernim očima. Dries Van Noten i Alber Elbaz za Lanvin dodali su tome jumbo cvijeće. Debitantska kolekcija Alexandera Wanga za Balenciagu je divna: uzor kako sjajno oblikovati opasan “tulipan kroj”! Raf Simons je za Dior oblikovao neke tipično diorovske modele nadmašivši i samog Diora. Svijet će ludovati za Ackermannom i Viktorom & Rolfom!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije