Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podaci o gledanosti

HRT ima sedam emisija u top deset najgledanijih, ali među njima nisu 'Novine' i 'Crno-bijeli svijet'

Crno bijeli svijet
Foto: Interfilm
1/5
15.11.2016.
u 15:30

Agencija za elektroničke medije izvijestila je da je najgledanija emisija u listopadu bila "Tvoje lice zvuči poznato" Nove TV, a program ove televizije je bio najgledaniji u prošlom mjesecu

Program Nove TV i dalje je najgledaniji u Hrvatskoj i u listopadu je imao 23,17 posto gledanosti, a prvi televizijski program javne radiotelevizije HTV 1 s 15,55 posto gledanosti (SHR-share) i dalje je gledaniji od RTL s 13,29 posto, podaci su posljednje mjesečne analize gledanosti televizijskih programa, objavljene na stranicama Agencije za elektroničke medije.

Prema istraživanju AGB Nielsena, najgledanija emisija u listopadu u ciljnoj skupini populacije starije od četiri godine bila je show emisija Nove TV 'Tvoje lice zvuči poznato' s 18,49 posto, a slijedi Dnevnik Nove TV od 23. listopada s 18,18 posto AMR-a (average minute rating) kojim se označava prosječan broj ili postotak pojedinaca određene ciljne skupine koji su gledali određeni kanal ili emisiju.

U top deset najgledanijih emisija, prema analizi AGB Nielsena, čak sedam ih je s HTV1 i HTV2, tri je iz programa Nove TV, a RTL u listopadu nije imao niti jednu emisiju u top deset najgledanijih u toj ciljnoj skupini.

Među sedam emisija HRT-a u prvih su deset po gledanosti, osim prijenosa nogometnih utakmica hrvatske reprezentacije, 'Plodovi zemlje' s 14,3 posto i Dnevnik u podne od 2. listopada s 13,5 posto gledanosti, ali ne i dugo najavljivana dramske serija 'Novine' čija je prva epizoda, prema podacima HRT-a, imala gledanost od 5,3 posto, da bi se gledanost sljedećih epizoda ustalila na oko 3,5 posto.

I nova sezona 'Crno-bijelog svijeta' nije ušla u top deset – prva epizoda imala je gledanost od 4,3 posto, a iduće od 4,2 do 4,8 posto. Daleko ispod ulaska u top deset gdje standardno ulaze emisije iznad 13 posto gledanosti, novi su HRT-ovi aduti jesenske sheme politički show 'Jedan na jedan' Romana Bolkovića, emisija 'Iza zavjese' Tihomira Dujmovića, show 'Naknadno' Željka Pervana i 'Dva jedan u gostima' Željke Ogreste čije su gledanosti od dva do pet posto.

Prema istraživanju AGB Nielsena, gledatelji su u listopadu proveli čak tri posto manje vremena uz televizijske programe nego u istom razdoblju prošle godine. Prema podacima koji su reprezentativni za kompletnu populaciju stariju od četiri godine koja živi u kućanstvu s ispravnim televizorom (4.090.004 stanovnika), prosječan broj minuta gledanja televizijskog programa po pojedincu u listopadu je iznosio 259 minuta, a u istom razdoblju prošle godine 267 minuta.

Komentara 4

ZW
zweistein
17:04 15.11.2016.

novine - isto kao i HAVC-ovi srpski filmovi na "hrvatski" način - zabava za mentalno uskraćene, ali ideološki napumpane!!!!

DA
davnor
16:02 15.11.2016.

Kad bi sproveli anketu o čitanju večernjeg što mislite dali bi dostigli ove parametre?

TI
Tinaiva
13:29 16.11.2016.

Crno bijeli svijet je simpatično gledljiva serija koja ima potencijal. Kod toliko najavljivanih Novina je nešto drukčije. Radnja je toliko rastegnuta, odnosi između likova nekvalitetni, jedino što dobro izgleda su scene Rijeke. Crno bijelom svijetu dajem šansu, Novine prestajem pratiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije