Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Zore dubrovačke

Više od pola milijuna Hrvata zaljubilo se 
u seriju na kojoj je radilo oko 700 ljudi

zoradubrovacka
Foto: Nova TV
1/10
31.05.2014.
u 11:04

Glumci su na snimanju proveli 360 dana, pa ne čudi da mnogi od njih kažu kako su stekli brojna prijateljstva za koja su sigurni da će trajati zauvijek. U produkciji koja je radila na seriji bilo je više od 150 ljudi

Ovu nedjelju nakon dvije sezone i čak 161 nastavka kraju dolazi telenovela “Zora dubrovačka”. Serija je to koja je ratnim scenama i radnjom smještenom u Dubrovniku u početku svojeg prikazivanja uzburkala duhove.

Doživotna prijateljstva
Producentima se prigovaralo zbog netočnih prikaza povijesnih zbivanja tijekom Domovinskog rata, zbog lošeg dubrovačkog izgovora glumaca, no s vremenom, likovi “Zore dubrovačke” ušli su u srca gledatelja i svakodnevno je seriju pratilo i više od pola milijuna obožavatelja. Gotovo 20 glumaca igralo je glavne likove, a njih 30 sporedne. Za što vjerniji prikaz događaja na setu je bilo angažirano oko 450 statista, a snimalo se na različitim lokacijama diljem Lijepe naše. Najviše u Dubrovniku, na zidinama i u Gradu, te u Zagrebu, Krku i Lovranu. Glumci su na snimanju proveli 360 dana, pa ne čudi da mnogi od njih kažu kako su stekli brojna prijateljstva za koja su sigurni da će trajati zauvijek. U produkciji koja je radila na seriji bilo je više od 150 ljudi. Korišteni su i savjetnici za govor koji su glumcima pokušali olakšati svladavanje dubrovačkog naglaska.

Judita, Maro, Dživo, Maris, Jana, Deša, Šiško, Dijana samo su neki od brojnih likova koje je publika zavoljela prateći napetu dramsku seriju koja nas je radnjom odvela u ratni, a kasnije i poslijeratni Dubrovnik. Svjedočili smo raznim uzbudljivim zapletima, spletkama i lijepim ljubavnim trenucima, a pred nama je i rasplet intrigantne i zabavne serije koja je mnoge držala prikovanima za male ekrane.

Foto: Nova TV, RTL

Osim što je serija okupila poznata glumačka imena poput Dragana Despota, Alena Liverića, Ane Kvrgić, Jelene Perčin, Sandre Lončarić, Ines Bojanić, Jolande Tudor, Frane Perišina i drugih, serija je predstavila i niz mladih glumaca kojima je ovo bila prva veća uloga te koji su postali poznati diljem zemlje upravo zahvaljujući “Zori dubrovačkoj”.

Mlade nade
Barbara Bilić sjajno je utjelovila lik glavne junakinje Judite, a zahvaljujući ovoj seriji upoznali smo i glumce koje do sada hrvatska publika nije imala priliku vidjeti, a koje je odlično prihvatila od samog početka emitiranja serije - sjajnog Momčila Otaševića kojega smo gledali u ulozi Filipa i izuzetnog Borisa Lera kojega smo zavoljeli u liku Mara. Serija je predstavila i neka nova lica poput Ana-Marije Percaić, Krune Bakote, djevojčice Ive Vujanić koja je utjelovila malu Zoru te mnoge druge čije vrijeme tek dolazi.

- U svakom slučaju nakon rada na “Zori dubrovačkoj” odrasla sam, postala odgovornija, a i moje znanje je puno veće nego prije. Upoznala sam mnoge ljude, ali isto tako i primijetila kvalitete ljudi oko sebe - rekla nam je Barbara Bilić.

No ono što zasigurno obožavatelje “Zore dubrovačke” najviše zanima posljednja je, 161. epizoda. “Zora” nam u svojim posljednjim nastavcima donosi zanimljive rasplete. Maris će pristati na Borisovu prosidbu te će njih dvoje vratiti dijete Jani koju će pak zaprositi Dino. Svi će se naći i pod dojmom iznenadne sreće kad se iz Padove vrati Petar. Prema oporuci Lucije Menčetić, Petar je nasljednik cijelog bogatstva, budući da Judita nije ispoštovala uvjete. Magdalena se odlučuje vratiti u svoju rodnu kuću, a Petar odluči ostati uz nju. Dživo će biti pušten iz zatvora, a i Adela će se vratiti u Dubrovnik. Zadnja, 161. epizoda druge sezone popularne serije koju gledatelji imaju priliku pogledati u nedjelju odvodi nas u budućnost, nekoliko mjeseci kasnije. Boris i Maris organiziraju slavljeničku zabavu za Zorin šesti rođendan. Deša saznaje da nosi blizance te su Filip i ona presretni zbog te vijesti. Istodobno, Jana i Dino se vjenčaju. Hoće li se napokon ujediniti obitelji - Kesovije, Menčetići i Knege? Komu će nasljednik Petar ostaviti naslijeđeno Lucijino bogatstvo te hoće li se Jana i Judita napokon pomiriti i ponovno postati kao sestre, saznat ćemo u uzbudljivoj posljednjoj epizodi “Zore dubrovačke”.

Komentara 7

ĆA
ćaćaća
11:31 31.05.2014.

zaljubilo se u seriju :))))))))))))))))))))))))))))))))))

AL
Alkana
13:39 31.05.2014.

Hvala, ne! Zaobilazim u velikom luku sve serije bivšeg zajedničkog prostora. Uopće ne znam tko normalan može gledati i onu Lud, zbunjen.....? Čim vidim onog divnog glumca Nadarevića kako se spustio na ove potpuno glupe sapuničarske grane - okrenem program.

BR
brodludjaka
22:55 31.05.2014.

Ako je ovo gledalo pola milijuna Hrvata, onda to znači da imamo pola milijuna idiota odjednom. Jer ove hrvatske serije su nepodnošljive za gledanje, glupe do boli, a glumci i svi ti koji sebe zovu glumcima su naprosto pregrozni, negledljivi i neslušljivi. U Hrvatskoj treba zakonom zabraniti snimanje bilo kakvih serija, posebno onih koje sebe zovu humoristične.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije