Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Bebek

'Guštamo i lovimo ribu, a najveći ulov je tuna od 75 kg'

11.08.2015., Lucica Spinut, Split - Rock legenda Zeljko Bebek s obitelji krstari svojom jahtom 'Pahuljica'.   Pjevac Zeljko Bebek sa suprugom Ruzicom i djecom Katarinom i Zvonimirom.  Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/6
13.08.2015.
u 19:00

Posjetili su Hvar, Brač, Vis, Mljet... a pjevač djecu hvali da su pravi mornari

Legendarni pjevač Željko Bebek i ovog ljeta spaja ugodno s korisnim pa pjeva diljem hrvatske obale, a između koncerata s obitelji plovi Jadranom na njihovoj jahti Pahuljica. Uhvatili smo ga u Splitskoj luci i pitali pomalo o odmoru, ali i o koncertu 16. kolovoza na Lokrumu kada će, uz Dubrovački simfonijski orkestar i Varaždinski tamburaški orkestar, obilježiti 40 godina karijere.

– Bit će zanimljivo čuti najveće hitove moje karijere u sasvim drugačijim aranžmanima. Ove godine slavim početak svoje karijere, ali i početak rada Bijelog Dugmeta – govori Bebek i dodaje kako se ove godine nije dogovorio s Goranom Bregovićem za zajedničko obilježavanje godišnjice benda koji su zajedno osnovali:

– Lijepo smo to, smatram, napravili 2005., a varijanta s Orkestrom za svadbe i sprovode mi se nije svidjela.

Bebek je u 70. godini, no izgleda puno mlađe od svoje dobi, za što su zaslužni supruga Ružica (35) te djeca Zvonimir (12) i Katarina (10).

Djeca talentirana za sport

– Već dvadesetak godina plovim Jadranom. Uživam na jahti jer tako imam priliku ljetovati na skrivenim mjestima kao što su vale na našim prekrasnim otocima. Ljetos smo bili na Šolti, Braču, Hvaru, Visu, Mljetu, Lastovu, pa sve do Kornata – zadovoljno će Željko, koji hvali djecu da su postali pravi mornari. S njim love ribu, ali idu i na Big game fishing.

– Rekord nam je tuna od 75 kg, a često uhvatimo i velike šampjere, škrpine, mole i ostalu oboritu ribu. Zna se upecati i hobotnica, pa odmah na brodu napravimo frišku salatu – kaže.

Zanimljivo je kako se Željko počeo baviti ribolovom upravo na nagovor svog sina Zvone, koji se pokazao kao najbolji ribolovac u obitelji. Ništa čudno s obzirom na to da su i on i sestra Katarina od rođenja s roditeljima na brodu svako ljeto do početka rujna. No, kaže tata, talentirani su i za sport.

– Oboje pjevaju u crkvenom zboru, imaju glazbenog talenta. Hoće li se i dalje baviti glazbom, ostaje otvoreno. Ali draži im je sport. Oboje su u skijaškom klubu Mladost. Vole i more i planine, pa svake zime idemo i na zimovanje u našu kuću na Kupresu. Volimo se skijati i na našem Sljemenu – govori nam Bebek, koji je i nakon 13 godina braka jednako zaljubljen u suprugu Ružicu.

– Mi smo dobro društvo u kojem svatko radi za sebe, ali i za drugoga. Na najbolji način spojili smo privatne i poslovne obveze – zaključuje zadovoljni pjevač. Nedavno je nastupio na koncertu u Šibeniku i, kako kaže, to mu je bio dosad najdraži koncert ovog ljeta.

Prestao sam pušiti

Razlog je što je njime privukao obožavatelje od sedam do 77 godina budući da se održavao u "pristojno vrijeme", a ne u gluho doba noći kad obično nastupa po diskotekama. Svojim je obožavateljima pak poručio da je u odličnoj formi i otkrio:

– Puno se bolje osjećam otkad ne pušim. Savjetujem svima da se ostave cigareta, pa će vrlo brzo vidjeti da će biti zdraviji, a na kraju će i uštedjeti.

>> Željko Bebek i Robert Kurbaša učlanjuju se u HDZ

Komentara 4

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
00:05 14.08.2015.

Vrati se u B i H

UI
uvijek i sve
23:47 19.08.2015.

Neka čovik uživa! Bog blagoslovija njega i cilu njegovu obitelj! Slušan ga od malih nogu i on mi je pojam Bijelog Dugmeta. Drag mi je i otkad je ima samostalnu karijeru. Odvojija se od lošeg društva. Hrabro i pošteno pokazaza da je pravi Hrvat.

DU
Deleted user
08:05 20.08.2015.

Ako je Hrvat i izjasnio se tako - onda je dobro došao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije