Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKOLOŠKA INICIJATIVA

Green City Project po drugi put na ulicama Zagreba

Green City Project 2011.
Foto: valkira.hr
1/5
14.04.2011.
u 16:35

Hoyka, Nered, Tatjana Jurić, Lana Klingor, Vedrana Lindarić,Kino klub, Aki, Hus i Brk samo su neke od poznatih osoba koje podupiru ovu akciju

''Green City Project ekološka je inicijativa nastala organizacijom grupe pojedinaca, entuzijasta, umjetnika i kreativaca, čija je motivacija bila očuvanje prirode i svih njezinih ljepota. Inspirirani zelenilom, šumama, morem, parkovima i preljepim pejzažima nastale su galerije slika, fotografije, ideje, akcije i projekti koje su realizirane pod jednim, zajedničkim imenom. ''

Projekt se održava po drugi put u Zagrebu a također djeluje i kroz cijelu Hrvatsku. Glavna ideja je senzibilirati što širu javnost o ekološki osvještenom djelovanju, na način da se sami građani aktivno uključe, dajući vlastite ideje i prijedloge za zaštitu okoliša. Upravo je program ovog projekta, koji je nadasve kreativno osmišljen, način na koji će se to pokušati postići. On je sastavljen od niza edukativno- zabavnih sadržaja a počinje 23. travnja na Cvjetnom trgu, simbolično na Dan planeta Zemlje.Građani će tada biti u mogućnosti vidjeti instalaciju koja pojašnjava proces disanja šuma te će na jedan zanimljiv način biti prikazano,zašto su zapravo šume pluća planeta.

Sljedeći projekt dogodit će se 21. svibnja ujedno i na Dan zaštite prirode, u Muzeju suvremene umjetnosti gdje će pet hrvatskih top dizajnera kroz svoje kolekcije obraditi motiv prirode. Zatim slijedi treća manifestacija, na Dan očuvanja okoliša, 11.lipnja na Bundeku će biti priređen koncertni program na kojem će gostovati naše najveće rock zvijezde. Tako ćemo na velikoj bini imati priliku uživati u live nastupima grupe Kino klub, Markiz, Flashback te Aki-a, Hus-a i Brk-a kao specijalnih gostiju večeri.Zanimljiva informacija je ta da je ulaznica za koncert na Bundeku, kila starog papira.

 Posljednji ''zeleni'' događaj biti će dodjela Green City nagrada, 16. lipnja, u dvorani Tucman, gdje će najistaknutijim tvrtkama i pojedincima biti dodijeljene nagrade za najbolja dostignuća po pitanju očuvanja okoliša.

 U sklopu ovogodišnjeg Green City Projecta , koji je u cijelosti posvećen UN-ovoj Međunarodnoj godini šuma, pokrenuta je i akcija'' Zeleni korak'' u kojoj sudjeluje 105 osnovnih škola u Hrvatskoj, a zadatak joj je prikupljanje starog papira. Valja napomenuti kako je dosad prikupljeno preko sto tona starog papira, a četiri najuspješnije škole biti će i nagrađene.

Cijelu akciju podupiru i brojne javne osobe koje će gostovati u sklopu organiziranih programa: Envy Room, Lana Klingor,Nered, Mario Petreković,Vedrana Linardić,Tatjana Jurić, Kino klub,brojni sportaši i modeli te poznati fotograf Hoyka koji je i sam komentirao cijeli pothvat :''Svaki projekt koji ima neku notu koja osvješćuje ljude da poduzmu nešto pozitivno u vezi svoje okoline, može predstavljati samo boljitak. Zbog toga i sudjelujem.''

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije