Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera spota

Goran Karan, Tedi Spalato i klapa Sveti Juraj HRM pozivaju vas na svevremensko glazbeno putovanje Dalmacijom!

Foto: PROMO
1/3
25.06.2019.
u 12:00

Originalan i bogat aranžman, kao i vrhunska produkcija, djelo su meštra Nikše Bratoša, a vokalni aranžman za klapu je osmislio Mario Božić, umjetnički voditelj klape Sveti Juraj HRM.

Kuća naše pisme je priča o Dalmaciji, pjesma koja stihovima i glazbom slavi neprolaznu ljepotu našeg kraja. To je pjesma koja pjeva o onome najboljem što smo naslijedili od  prošlih generacija i onom što nam valja sačuvati i s ljubavlju ostaviti za one koji će doći poslije nas.

Kuća naše pisme je sjajna glazbena suradnja legendarnog trubadura Tedija Spalata, izvrsne klape Sveti Juraj HRM i ovogodišnjeg dobitnika nagrade Porin, Gorana Karana, koji je autor glazbe i stihova ove pjesme. Originalan i bogat aranžman, kao i vrhunska produkcija, djelo su meštra Nikše Bratoša, a vokalni aranžman za klapu je osmislio Mario Božić, umjetnički voditelj klape Sveti Juraj HRM.

Redatelj videa Željko Petreš:

- Nakon preslušavanja "Kuće naše pisme", najveći izazov mi je bio u sliku upresti ljepotu Dalmacije i životne priče ljudi koji je žive. Snažna emocija stihova je i od mene zahtijevala otkrivanje novih i starih prostora i priča. Jako sam sretan i zadovoljan učinjenim, jer sam se nakon zaista velikog broja profesionalnih iskustava vezanih uz Dalmaciju, ponovo zaljubio u svoj kraj... ...a šta ćeš, kako pjesma kaže - takva je Dalmacija.

Pogledajte spot:

 

Goran Karan 

- Video je sniman nekoliko dana tijekom lipnja i na nekoliko divnih mjesta. Prvo smo se družili i snimali na Bolu, gdje nam je domaćin i jedan od glavnih likova u videu bio Ivica Jakšić-Čokrić Puko, lokalni stanovnik i svjetski umjetnik. Tako smo Tedi Spalato i ja proveli par večeri u zanimljivom i inspirativnom društvu. Tu smo čuli izvorne domaće legende i istinitu priču o Kući u kući. Naime, kako kaže povijest Bola, dvije su se obitelji sukobile oko vlasništva zemlje. Marko Sila je imao kuću na tom mjestu, a braća Vukovići su otkupili svo zemljište oko nje. Kako Marko nije htio prodati didovinu, Vukovići su sagradili zidove svoje kuće oko Markove, i na taj način ga pokušavali prisiliti na prodaju. Nakon godina razmirica, prijetnji i nasilja, Marko Sila je bio prisiljen napustiti svoj dom, bježeći od policije koja je stala na stranu braće - ispričao je Goran.

Foto: Promo

Tedi Spalato

- Goran je napisao još jednu pravu dalmatinsku pjesmu. Od prvog zajedničkog sviranja osjetio sam melodiju koja me odmah dotakla u dušu i čuo stihove koji su me pozvali da ih oživim svojim uspomenama i nadama.. .Snimanje spota je bilo divno iskustvo, jako smo se potrudili i iskreno se i prijateljski emocionalno otvorili. Zahvaljujem se našoj “kući naše pisme” Scardona i Branku Paiću, odnedavno didu, koji je prepoznao djelo i dao doprinos da se dogodi ovaj duet s Goranom. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije