Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Golać s Obamina skupa ipak će za svoj čin dobiti nešto novca

Rodrigez se pristao skinuti da bi dobio novac za uzdržavanje obitelji i pokrivanje troškova operacije za sestru.
15. listopada 2011. u 19:17 1 komentara 4 prikaza
Juan Rodrigez

Juan Rodrigez (24), muškarac koji se skinuo gol na nedavnom skupu predsjednika Baracka Obame u Germantownu, uspio je postići dogovor s milijarderom Alkijem Davidom na čiji izazov je to učinio, pa će za svoj čin dobiti neku utješnu novčanu nagradu.

Rodrigez nije neki ekshibicionist ili terorist. Taj nezaposleni slikar i otac troje male djece odazvao se na ponudu internetskog mogula Davida koji je ponudio milijun dolara osobi koja se skine pred Obamom, pokaže na prsima ispisanu reklamu za njegovu internetsku stranicu te istodobno na skupu izvikuje ime Davidove tvrtke. Rodrigez je na to pristao jer mu novac treba za uzdržavanje obitelji te troškove operacije njegove sestre.

Iako je učinio ono što se od njega tražilo te je zato bio priveden u policiju, milijarder mu je odbio isplatiti obećani iznos. Ustvrdio je da predsjednik Obama Rodrigeza, koji je na skup doputovao iz New Yorka, vjerojatno nije ni vidio niti čuo. Objasnio je da će novac isplatiti ako dobije potvrdu iz Bijele kuće da ga je Obama primijetio. Bijela kuća odbila je svoje uključivanje u cijeli slučaj.

David je, također, za New York Daily News ustvrdio da mu možda taj novac ne bi mogao dati i zbog zakona u Pennsylvaniji koji kažu da "nitko ne smije profitirati iz ilegalne djelatnosti".

Jučer se, međutim, pojavila vijest da će David Rodrigezu dati neku utješnu novčanu nagradu. Nije rekao kolika će ona biti, ali Rodrigezov odvjetnik kaže da bi trebala pokriti šestomjesečnu rentu za najam stana u kojem njegova obitelj živi te dio troškova liječenja za sestru.
Iako je David za neke medije ustvrdio i da su se dogovorili da će Rodrigez sličnu provokaciju, odnosno reklamu u korist Davida, ponoviti pred još nekim šefom države - Rodrigez to nije potvrdio.

Plazma keksi
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj
Bambi
DRUŠTVENA SOLIDARNOST
Jedna od najvažnijih regionalnih konditorskih tvrtki ugradila je društveno poslovanje u svoju poslovnu filozofiju