Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi na okupu

Glumačka krema na dodjeli nagrada hrvatskog glumišta

HNK (1)
Foto: pixsell
1/6
25.11.2011.
u 11:42

Nagrade za glumačke uloge osvojili su Jelena Miholjević i Goran Grgić (glavne uloge), Petra Dugandžić i Dražen Čuček (sporedne uloge) te Tara Rosandić i Filip Križan (mladi glumci)

Sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održana svečana dodjela nagrada Hrvatskog glumišta za 2011.

Najboljim redateljem proglašen je Dražen Ferenčina za "Michelangela Buonarottija" Kazališta lutaka Zagreb, a najbolja dramska predstava je "Mrzim istinu" Olivera Frljića. Najbolja glumica je Jelena Miholjević za dubrovačku "Katu Kapuralicu", a glumac Goran Grgić za Grgu u Radakovićevim "Amaterima" kazališta KNAPP. Ista je predstava omogućila i nagradu za sporednu ulogu Petri Dugandžić koja je pozvala publiku u HNK na pljesak preminulom redatelju te predstave Pjeru Večeku i protestirala protiv zatvaranja KNAPP-a. Nagradu za sporednu mušku ulogu zasluženo je osvojio Dražen Čuček za Svećenika u "Kralju Edipu". Najbolja mlada glumica je Tara Rosandić za ulogu Lene u histrionskoj predstavi "Tko je srušio berlinski zid", a mladi glumac Filip Križan.

Najbolja predstava za djecu i mladež je "Veli Jože" zagrebačke Trešnje, u kojoj je Jerko Marčić osvojio i nagradu za ulogu Velog Jože. Najbolja glumica u dječjim predstavama je Jadranka Đokić u predstavi "Ovo bi mogla biti moja ulica".

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:32 25.11.2011.

Od te takozvane glumacke kreme vecina ih dobila posao i priliku da studiraju glumu zahvaljuci vezama, rodjacima i prijateljima. Ta tzv krema zive su svom malom svijetu, daleko od pravog zivota i normalnih ljudi. Ovdje se ne radi o talentima vec o poznanstvima koja otvaraju sva vrata. Ti ljudi vide sto se desava u Hrvatskoj ali njihov glas se ne cuje osim kada govore o sebi jer to najvise vole. A u maloj Hrvatskoj imaju priliku da se osjecaju zvijezdama. Cim odu u inozemstvo osjecaju se malima i neznatnima.

DU
Deleted user
18:17 25.11.2011.

Mene osim već kazanoga smetaju i te neobrijane njuške - kao da su nekakvu mudjahedini ili Židovi ... neodoljivo podsjećaju i vuku na istok, ratove, vjerski primitivizam i fundamentalizam.

AM
Axis Mundi
18:15 27.11.2011.

možda ja ne vidim cijeli tekst, ali svakako fali ime i prezime glumca, a i fotografija, koji je dobio nagradu za životno djelo. Zlatko Crnković je ostvario nezaboravan prigodni govor, a spomen njegove Lukrecije i suze nikog nisu ostavili ravnodušnim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije