Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIČAO TZV. KRAJINU

Glazbenik priveden u Kninu zbog pjevanja četničkih pjesama: 'Izvrgnuo je ruglu Republiku Hrvatsku'

Knin: Tvrđava dan uoči proslave Oluje
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
21.08.2023.
u 11:00

Prilikom nastupanja i izvođenja pjesama nosio je određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini, a što je javno objavljeno na društvenim mrežama, čime je počinio i prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom osumnjičenim za povredu ugleda Republike Hrvatske.

Kako su izvijestili iz policije, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, kao pripadnik glazbene skupine, izvodio pjesme koje su nastale tijekom 1995. g. čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izvrgnuli ruglu, prijeziru i javnom omalovažavanju.

VEZANI ČLANCI

Također, prilikom nastupanja i izvođenja pjesama nosio je određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini, a što je javno objavljeno na društvenim mrežama, čime je počinio i prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kako piše Šibenik IN, policija je imala saznanja o tim snimljenim događajima koji se nisu dogodili u Kninu, ali kad je osumnjičeni došao na područje Knina, priveden je.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Šibensko-kninske, a kaznena prijava dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. Protiv njega bit će podnesen i Optužni prijedlog.

VIDEO: Rene Bitorajac se obrušio na Bišćana i Vidu: Ovo je izdaja!

Ključne riječi

Komentara 104

DU
Deleted user
11:15 21.08.2023.

Ni imena ni prezimena!?Možda je Baja mali knindža?Nevirujen jer nije on tako hrabar da dođe iz Srbije.Samo je hrabar na jeziku i slikat se na Dinari kad zna da nema nikoga gori.

Avatar pendreck
pendreck
11:22 21.08.2023.

Kad i gdje je tko nastupio, tko je organizirao?

TO
Torrente
11:37 21.08.2023.

Tak se to dela... Potiho, u miru, kad dernek završi skupi ga se i u prdekanu 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije