Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOČEK NOVE UZ EKRAN

Glazba glavni adut televizija na Silvestrovo

Nnova
27.12.2014.
u 14:22

HRT, Nova TV i RTL od 2014. su se odlučili oprostiti uglavnom uz hitove najpoznatijih domaćih glazbenika, svoje serije te provjerene filmske naslove.

Sudeći prema programu nacionalne i dviju komercijalnih televizija, glazba je njihov najveći adut na Silvestrovo. Na Prvom programu Hrvatske televizije na Staru godinu u 21.35 sati emitira se glazbeni spektakl "Dobre vibracije", u kojem će naša najpoznatija glazbena imena izvesti najveće hitove domaće glazbe. Samo za gledatelje HRT-a Oliver Dragojević priredio je jedinstveno izdanje svojih hitova, i to uz pomoć Stjepana Hausera, Elvisa Stanića, Antonija Serrana i zbora Izvor. Na programu HRT-a je i unplugged koncert Parnog valjka iz Lisinskog kojim su proslavili 40 godina postojanja. Sat vremena uoči ponoći počinje finale zabave uz orkestar Nikše Bratoša i brojne estradne zvijezde. Od 2014. godine na RTL-u će se oprostiti uz dance hitove 90-ih u emisiji "Hrvatski broj jedan". Na Novoj TV su pripremili glazbeni specijal "I godina Nova 2015." u kojem će, kako kažu, glazbeni hitovi i pozitivna energija ispuniti svečanu noć na Silvestrovo. Budete li uz program Nove TV, zabavljat će vas Severina, Jelena Rozga, Halid Bešlić, Jasmin Stavros, Mate Bulić, Jole, Petar Grašo i brojni drugi glazbenici.


Scenarij za novogodišnji program prije se pisao mjesecima prije Stare godine

Glazbe nije nedostajalo ni u programu tadašnje Televizije Zagreb, no to nije bio jedini element zabave na Staru godinu. Scenarij za doček pisao se mjesecima prije i, kako nam je jednom ispričao tadašnji urednik Saša Zalepugin, scenarij je imao tri sastavna dijela. U osam navečer emitirala se prigodna glazba, nakon toga je slijedio humor koji je bio pomno scenaristički kreiran, a treći je dio bio namijenjen plesu i trajao je od ponoći do dva ujutro. Kako bi se zadovoljio ukus svih gledatelja, u programu je na Silvestrovo uvijek bilo zabavne, ali i ozbiljne glazbe, plesa, baleta, šale... Televizijski znalci kažu da je danas najveći problem to što emisije ne nose potpis jakih autora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije