Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PJEVAČ I VODITELJ

Giuliano ispričao kako ga je Jacques nasmijao poklonom u njegovoj radijskoj emisiji

Giuliano Danic
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/13
22.10.2021.
u 08:00

Giuliano od svibnja na Radiju Dalmacija vodi 'Večernji show s Giulianom', a nedavno je snimio album s grupom Osmi putnik

Splitska grupa Osmi putnik nedavno je izdala svoj novi album "Rock'n'roll se kući vratio", a novi pjevač benda koji je osnovan davne 1985. postao je Giuliano Đanić (48).

Pjevač se tako vratio svojim počecima, budući da je na početku karijere pjevao rock-pjesme, a na mjestu glavnog vokala grupe naslijedio je Deana Cleu Brkića. Podsjetimo, prvi pjevač Osmog putnika bio je Zlatan Stipišić Gibonni, koji je izvodio hitove poput "Glasno, glasnije" i "Lutko moja, takav sam ti ja".

- Sve se zapravo dogodilo slučajno. Nakon što ih je napustio Clea Brkić, nisu mogli naći pjevača pa su me zvali da im pomognem. Zatim smo odradili dva koncerta pa su mi rekli da bismo mogli nešto i snimiti zajedno. Rekao sam im: "Ma znate što, onda ću vam se ja lijepo pridružiti". Oni su grupa vrhunskih glazbenika, svi smo neopterećeni i uživamo u glazbi - kazao nam je Giuliano.

Prva pjesma koju je grupa Osmi putnik izbacila u novoj postavi je "Tajna", duet s Doris Dragović,

- Doris je jedna jedina i neponovljiva. Kada smo joj došli s prijedlogom da snimimo zajedničku pjesmu, bojali smo se kako će reagirati, jer dotad nije pjevala rock. Međutim, čim je ušla u studio, odmah smo kliknuli i pjesma je odlično ispala - kaže Giuliano. Na albumu se, osim nove pjesme, nalaze i poznati hitovi Osmog putnika u novim aranžmanima.

- Ne znam je li Gibonni čuo nove verzije i kako mu se sviđaju. Čim saznam, javit ću vam. Kada su izdali prvi album, još sam bio klinac. Sjećam se da sam ih prvi put vidio na jednoj emisiji o talentima. Pobijedili su i za nagradu dobili snimanje ploče, a ja sam odmah rekao: "Vidi ovih mojih Splićana, dobri li su". A ja sam sad njihov pjevač - sa smiješkom će Đuka, koji će paralelno s Osmim putnikom nastaviti i pop-karijeru. Ovog je ljeta nastupio na Splitskom festivalu, a snimio je i pjesme za svoj novi solo album.

Od svibnja ima i novi posao, budući da svake srijede na Radio Dalmaciji vodi "Večernji show s Giulianom".

- Super mi je na radiju, imam veliku podršku kolega i slušatelja. Dugo sam imao tu ideju, međutim nisam imao vremena. Želja mi je bila napraviti radijsku verziju "Sedme noći" HTV-a, emisiju u kojoj će se pjevati i svirati uživo i razgovarati o raznim zanimljivim stvarima s gostima. Sad će nam u studenome doći Psihomodo Pop pa ćemo oko Božića napraviti pauzu. Ne dovodim samo glazbenike, ima tu ljudi iz svih sfera života - kaže Giuliano, koji nam je izdvojio i najzanimljivijeg gosta.

- Najviše sam se smijao s Jacquesom Houdekom. Čovjek je došao u goste i donio je pet kilograma janjetine. Svaki je gost zanimljiv na svoj način. Trudimo se da o svakom gostu izvučemo nešto zanimljivo, često ih i iznenadimo u eteru. Budući da sam godinama zbog svog posla gostovao na raznim radijskim postajama, nisam imao tremu pri prvom pojavljivanju u eteru. Trebalo mi je samo neko vrijeme da svladam radijsku tehniku - kaže glazbenik, koji je proteklih godinu dana našao više vremena za suprugu Kristinu i sina Marka. Kaže da su se i sami iznenadili koliko su ga vidjeli doma.

- Marko ima 16 godina i nije baš da bi me želio naslijediti u glazbi. Njega više zanimaju kompjutori - kaže Giuliano, koji će iduće godine sa suprugom proslaviti 20. godišnjicu braka. Kristina je široj javnosti poznata i kao plesačica, glumica, ali i pjevačica, budući da je nekad u grupi Neki to vole vruće pjevala hit "Opasan plan".

- Ona vam uvijek ima neke planove, to ćete morati nju pitati - kazao nam je glazbenik koji s guštom i sam glumi i pjeva u rasprodanom mjuziklu "Bambina".

- Super je da je predstava rasprodana kamo god dođemo. Nevjerojatno je da sve ulaznice nestanu prvog dana prodaje. Poznat je i kao odličan nogometaš, dugogodišnji član Humanih zvijezda.

- Evo, baš me Dražen Zečić zvao da se nađemo idući tjedan i zaigramo nakon godinu i pol - zaključio je glazbenik.

VIDEO: Sanja Doležal otkrila je li joj draža 'Košulja plava' ili 'Za dobra stara vremena' 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije