Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tamburice u SAD-u

Gazde najavljuju američku turneju, prvi koncert već u petak

gazde
Foto: Screenshot YouTube
1/2
08.04.2015.
u 18:19

Uzbuđeni smo jer nam se konačno ostvaruje jedan od ciljeva iz mladosti, kaže pjevač Marko Bujanović

Poznati tamburaški sastav GAZDE prije više od dvadeset godina prvi put su kao klinci gostovali u Americi, a sada prvi put kreću na samostalnu koncertnu turneju.

Njihova samostalna američka turneja definitivno je bitan zaokret u karijeri, a s ponosom je mogu uvrstiti kao još jedan uspjeh koji su postigli tijekom dugogodišnje karijere.

– Ovo je prava koncertna turneja Gazda po Americi. Godine 1992. bili smo u Americi kao gosti Hrvatske bratske zajednice, ali ne na ovakvoj koncertnoj turneji po velikim koncertnim dvoranama. Tada još nismo nastupali kao Gazde, nego kao Neki novi klinci, kako smo se tada zvali. U Americi su nas tada predstavljali kao "The new kids on the block" – rekao je pjevač Marko Bujanović.

Pregovori oko ove turneje trajali su gotovo godinu dana, ali na oduševljenje grupe i organizatora sve je dogovoreno i potvrđeno. Dečke iz benda koji trenutačno žive svoj san, u Americi očekuje naporan tempo, a malo vremena za odmor i razgledavanje, ali čini se kako im to sasvim odgovara.

– Uzbuđeni smo jer nam se konačno ostvaruje jedan od ciljeva iz mladosti. Kada smo počinjali kao klinci sa 17 godina, svirali smo po jedino po restoranima i privatnim feštama. Zapravo svi tamburaši su svirali jedino u takvim prostorima. Maštali smo o tome da ćemo jednom možda napraviti karijeru, imati svoje pjesme i nastupiti u nekom boljem klubu ili nekoj koncertnoj ili sportskoj dvorani. Činilo se tada neostvarivo... Uspjelo nam je do sada skoro sve što smo tada samo zamišljali, a danas pred ovu veliku američku turneju nakon održanih oko 2200 koncerata nema mjesta tremi. Razvalit ćemo kao nikada do sada - dodao je Marko.

Gazde će prvi koncert održati u petak u Chicagu.

>> Gazde uoči američke turneje: Sviramo dobro, a osjećamo se još bolje!

Komentara 1

RU
RUS
12:10 09.04.2015.

Opet USA Hrvatske ili Bosanske BIRTIJE !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije