Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Estrada

Gazde će na turneji u Americi održati šest koncerata

Dečke iz benda koji trenutno žive svoj san, u Americi očekuje naporan tempo, a malo vremena za odmor i razgledavanje, ali čini se kako im to sasvim odgovara
27. ožujka 2015. u 17:47 3 komentara 482 prikaza
Gazde
Foto: Promo

Poznati tamburaški sastav Gazde prije više od dvadeset godina prvi puta su kao klinci gostovali u Americi, a sada prvi puta kreću na samostalnu koncertnu turneju.

Njihova samostalna američka turneja definitivno je bitan zaokret u karijeri, a sa ponosom je mogu uvrstiti kao još jedan uspjeh koji su postigli tijekom dugogodišnje karijere.

 - Ovo je prava koncertna turneja Gazda po Americi. 1992. godine bili smo u Americi kao gosti Hrvatske bratske zajednice ali ne na ovakvoj koncertnoj turneji po velikim koncertnim dvoranama. Tada još nismo nastupali kao Gazde nego kao Neki novi klinci, kako smo se tada zvali. U Americi su nas tada predstavljali kao “The new kids on the block” - rekao je pjevač Marko Bujanović.

Pregovori oko ove turneje trajali su skoro godinu dana, ali na oduševljenje grupe i organizatora sve je dogovoreno i potvrđeno. Dečke iz benda koji trenutno žive svoj san, u Americi očekuje naporan tempo, a malo vremena za odmor i razgledavanje, ali čini se kako im to sasvim odgovara.

- Uzbuđeni smo jer nam se konačno ostvaruje jedan od ciljeva iz mladosti. Kada smo počinjali kao klinci sa 17 godina svirali smo po jedino po restoranima i privatnim feštama. Zapravo svi tamburaši su svirali jedino u takvim prostorima. Maštali smo o tome da ćemo jednom, možda napraviti karijeru, imati svoje pjesme i nastupiti u nekom boljem klubu ili nekoj koncertnoj ili sportskoj dvorani. Činilo se tada neostvarivo... Uspjelo nam je do sada skoro sve što smo tada samo zamišljali, a danas pred ovu veliku  američku turneju nakon održanih oko 2200 koncerata nema mjesta tremi. Razvalit ćemo kao nikada do sad. - dodao je Marko.

Koncerte će održati u Chicagu, Clevelandu, Pittsburghu, San Joseu, Los Angelesu i New Yorku.

>> Gazde: Počeli smo kao klinci, a danas smo roditelji 15 mališana

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • tatacroata:

    Rus, tebi zasigurno netreba Viagra jer ti je dovoljno nekog pjunuti ili omalovažavati tuđi uspijeh! Upravo sam pogledao na www.scardonamusic.com njihovu turneju i vidio da nasupaju predivnim dvoranama koje ugošćuju velika imena kao što je Al DiMeolla i Billy Idol! ... prikaži još! Na kraju budi oprezan sa "pljuvačinom" jer ako takvo stanje potraje duže od 6 sati, zovi odmah doktora!

  • RUS:

    Ttatacroata, vidim da nemas pojma o cemu govoris; jer to sto se dogada; po tim nazovi svjetska turneja SAM LICNO PROSAO I DOBRA ZNAM O CEMU GOVORIM.

  • RUS:

    Opet po birtijama hrvatskih gostionicara !