Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl u Italiji

Foo Fightersi na koncertu 'kakav se svira jednom u životu'

Foo Fighters
Foto: Jonathan Brady/Press Association/PIXSELL
1/2
04.11.2015.
u 11:01

Vođa grupe Dave Grohl u srpnju je obećao da će bend doći u Cesenu, sjeveroistočni talijanski grad s manje od 100.000 stanovnika, pošto je na YouTubeu vidio kako 1000 glazbenika sinkronizirano izvodni njihovu pjesmu "Learn to Fly"

Članovi američkog rock benda Foo Fighters odsvirali su u utorak navečer rasprodani koncert u talijanskoj provinciji, održavši obećanje lokalnim fanovima koji su ih prije nekoliko mjeseci na spektakularan način pozvali da dođu u njihov grad.

Vođa grupe Dave Grohl u srpnju je obećao da će bend doći u Cesenu, sjeveroistočni talijanski grad s manje od 100.000 stanovnika, pošto je na YouTubeu vidio kako 1000 glazbenika sinkronizirano izvodni njihovu pjesmu "Learn to Fly".

– Iznimno smo uzbuđeni i više nego počašćeni što dolazimo svirati za Cesenu. Doživio sam nešto što se doživljava jednom u životu i zato se veselim koncertu kakav se svira jednom u životu – napisao je Grohl na Facebooku uoči koncerta.

Izvedbu "The Rockin' 1000", koja je na YouTubeu pregledana 26 milijuna puta, osmislio je 39-godišnji Fabio Zaffagnini. Za prikupljanje novca i organizaciju trebalo mu je pola godine.

– Ideja je bila da napravimo nešto ludo. A ja sam htio postići nešto što je izgledalo jednako nemoguće – da Foo Fightersi dođu svirati u Cesenu – rekao je Zaffagnini.

Tisuću glazbenika, gitarista, basista, bubnjara i pjevača došlo je u Cesenu. Uskladili su se već nakon nekoliko proba, rekao je Zaffagnini. Spektakularnu izvedbu snimili su na travnatoj livadi izvan grada.

Vidjevši to, Grohl je bio oduševljen. – Ganulo me što je toliko mnogo ljudi uložilo toliko vremena, truda i ljubavi u snimanje pjesme. A činjenica da se radilo o pjesmi Foo Fightersa... nemam riječi koliko se posebno osjećam. Bez sumnje jedno od najljepših iskustava u mom životu.

Zaffagnini, koji je u kolovozu pozvan u Ameriku da se upozna s bendom, rekao je da planira uživati u koncertu "okružen ljudima koji su omogućili da se to čudo dogodi".

Foo Fightersi su, naravno, koncert otvorili pjesmom koja ih je i dovela u Cesenu  – "Learn to Fly".

>> Frontman Foo Fightersa slomio nogu na pozornici. No, vratio se i u gipsu završio koncert

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije