Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izuzetna pjesma

Fluentes s pjesmom „Pođi na put“ u borbi za Porin 2016

Fluentes
Foto: PR FOTO
1/5
03.02.2016.
u 13:21

Prošla je točno godina dana od kada je slavonski bend Fluentes udružio snage s vrhunskom glazbenicom Jelenom Radan te predstavio pjesmu „Pođi na put“.

Pjesma je prepoznata od strane slušatelja te je ubrzo postala svojevrsna himna svima koji su u potrazi za boljim sutra napustili svoju domovinu i krenuli u svijet.

Goran Bošković, frontmen Fluentesa pjesmu je napisao s posvetom bliskom prijatelju koji je, suočen s nemogućnošću pronalaska posla, u to vrijeme napustio rodni kraj i otišao u Irsku…

Ova izuzetna pjesma ove se godine našla se u borbi za nominacije 23. Porina u čak 5 kategorija;

  1. 1. Za pjesmu godine
  2. 2. Za najbolju vokalnu suradnju
  3. 3. Za najbolji aranžman
  4. 4. Za najbolju snimku
  5. 5. Za najbolju produkciju.

Da je pjesma zaista odlično prihvaćena, ne samo publike već i glazbenih urednika, govori i činjenica da je „Pođi na put“ dobitnica nagrade Music Pub Zlatka Turkalja u kategoriji pjesma godine 2015. godine.

Veliko oduševljenje ne krije autor ove izuzetno dirljive pjesme, Goran Bošković koji je rekao:

"Ovo je nagrada svih nagrada. Ovo je priznanje bendu kao jednoj cjelini u izvedbi pjesme, Željku Nikolinu kao producentu, Jeleni, Filipu, Ani kao ljudima koji su svoju nutrinu i srž ostavili pjesmi i na koncu meni kao autoru. Nisam očekivao ovakvo priznanje, posebno jer imamo dojam da zbog toga što smo u Slavoniji nismo u centru i žiži događanja - kao da smo zaboravljeni jer nismo dijelom scene. Ipak, tiho i neumoljivo idemo dalje, dobru pjesmu po dobru pjesmu - to je standard od kojeg ne odustajemo. Hvala Turkiju na poticaju i na skretanju pažnje na "Pođi na put" - od srca hvala!"

Pjesmu koja je osvojila slušatelje diljem zemlje možete još jednom poslušati na sljedećem linku

 

"Prekrasno je što pjesma Pođi na put samozatajno i uporno putuje i ostaje... Hvala Turkiju na njegovoj pažnji, hvala Goranu na pjesmi." – rekla je Jelena Radan.

Sve o ovom osječkom bendu pratite na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije