Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Filmsku zabavu na Otok Lošinj u velikom stilu vraćaju Lidl, Grad Mali Lošinj, Ministarstvo kulture i Jadranka

Veliko kino za Mali Lošinj
Foto: PR FOTO
1/4
PR
Autor
PR članak
07.05.2015.
u 13:06

Renata Sopek, Sandra Bagarić i Sandi Cenov podržali projekt Veliko kino za Mali Lošinj

„Veliko kino za Mali Lošinj“ naziv je akcije kojom Lidl Hrvatska i Grad Mali Lošinj, u suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske te tvrtkama Jadranka d.d. i AdriaOil, vraćaju filmove na Otok Lošinj. Zajedničkom kupnjom kinoprojektora za gradsku kino dvoranu u vrijednosti većoj od 800.000 kuna, Malološinjanima će omogućiti kino zabavu u njihovoj sredini, te time zasigurno unaprijediti kvalitetu kulturnog života.

Povijest kina u Malom Lošinju posebno je zanimljiva: naime, Otok je prvo kino imao još daleke 1928. godine, i to ne jedno, nego dva! Kako u to vrijeme filmovi nisu imali zvuka, projekcije su bile praćene glasovirom i violinom. Slijedom okolnosti, Mali je Lošinj ostao bez filmova, ali s funkcionalnom kino dvoranom, pa su se Lidl Hrvatska, Grad Mali Lošinj, Ministarstvo kulture RH, Jadranka d.d. i AdriaOil, odlučili otoku darovati kinoprojektor. Vrijednost čitave akcije iznosi više od 800.000 kuna, a partneri se nadaju da će uspješna realizacija projekta omogućiti opremanje kino dvorane najsuvremenijom opremom za emitiranje filmskih projekcija. Uz novčane donacije Grada i partnera, akcija će se provoditi u Lidlovoj trgovini u Malom Lošinju, i to na način da će se od svake kupnje odvajati 1 kuna za kupnju kinoprojektora, od 1.5. do 31.8.2015.

Danas je, u prekrasnom prostoru hotela Bellevue, održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt „Veliko kino za Mali Lošinj“. Lidl Hrvatska s velikim je zadovoljstvom ušao u ovaj projekt, pomažući na taj način Gradu da ispuni dugogodišnju želju i napore da vrati kino na Lošinj. Trgovački lanac Lidl poznat je po prepoznavanju i reagiranju na specifične potrebe lokalne sredine u kojoj posluje, zbližavajući se na taj način sa svojim kupcima.

Presretni smo što smo s našim partnerima pokrenuli akciju „Veliko kino za Mali Lošinj“, kojom će Malološinjani imati priliku gledati filmove na svom otoku. Svaka zajednica stvara svoje specifično kulturno okruženje, a nama je čast što možemo biti dio ovako važne i velike stvari u kulturnom životu Otoka Lošinja. Već sada se jako veselimo prvoj projekciji u malološinjskom kinu! – ovom je prilikom izjavio Boris Lukšić, predsjednik Uprave Lidl Hrvatska.

Osim predsjednika Uprave Lidla, gradonačelnik Grada Mali Lošinja Gari Cappelli ovom prilikom svojim sugrađanima poručio: Grad Mali Losinj podržava i pozdravlja ostvarenje projekta pod nazivom Veliko kino za Mali Losinj, a posebno involviranost velikih trgovačkih i hotelijerskih kuća u projekt za zajednicu, stanovništvu otoka koje je umnoge zakinuto naspram velikih kopnenih sredina. Sinergija u cilju podizanja kvalitete života na otoku dobrom voljom tvrtke Jadranka d.d., Ministarstva kulture te jednog od trgovačkih lanaca u Hrvatskoj - Lidla, Gradu Malom Lošinju donosi dodatni segment kulturno-zabavnog života te time ne samo da obogaćuje turističku ponudu, već djeci i odraslima pruža dodatni razlog u kvalitetnom korištenju slobodnog vremena.

Prisutnima se obratio i član Uprave tvrtke Jadranka d.d Goran Filipović: Iznimno mi je zadovoljstvo što je Lidl Hrvatska kao glavni pokretač ove akcije prepoznao Jadranku kao svojeg partnera, kao tvrtku koja je od svog osnutka 1947. godine pa sve do danas najveći poslodavac na cresko-lošinjskom arhipelagu. Jadranka je oduvijek podupirala sve aktivnosti i projekte koji su za cilj imali unapređenje kvalitete života naOotoku Lošinju. Uključivanjem u ovu hvalevrijednu akciju želimo doprinijeti daljnjem razvoju naše zajednice i kvalitetnijem životu građana Lošinja.

Konferenciji je prisustvovao i predsjednik Uprave AdriaOila, također partnera ove akcije, Zoran Leitner, a čitavu akciju „Veliko kino za Mali Lošinj“ podržali su i Renata Sopek, Sandra Bagarić i Sandi Cenov. Sandra i Sandi svojom su pjesmom, u veseloj i predivnoj atmosferi, na najbolji mogući način poželjeli sreću ovom projektu na voljenom Malom Lošinju. Nakon zdravice ispred lošinjskog kina, sudionici ovog projekta obavili su simboličnu kupnju u Lidlu, donirajući tako novac za kinoprojektor, a slatkišima, grickalicama i sokovima koje su kupili, razveselili su mališane iz Dječjeg vrtića Cvrčak u Malom Lošinju. Prva kino projekcija očekuje se u studenom ove godine, a ona će ujedno označiti početak zimske sezone.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?