Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekranizacija

Film "Kauboji" – premijera u Puli, u kinima na jesen, stižu novi likovi

kauboji
vl
16.01.2013.
u 14:28

Iz kazališta Exit na velika platna dolazi suvremeni vestern za koji su muziku skladali Ivanka Mazurkijević i Mrle iz Leta 3

Probe za jedan od najočekivanijih domaćih filmova – “Kauboji” traju već nekoliko mjeseci i ulaze u završnicu. Hit-predstava kazališta Exit napokon će biti ekranizirana, a premijera će biti u srpnju na filmskom festivalu u Puli.

Prošireni odnosi

Glumačka ekipa je ista, u glavnim su ulogama Živko Anočić, Saša Anočić, Rakan Rushaidat, Ivana Rushaidat, Hrvoje Barišić, Kruno Klobučar i Radovan Ruždjak, a redatelj i scenarist filmske inačice je Tomislav Mršić.

– Saši Anočiću koji je režirao predstavu “Kauboji” ovo je prva filmska uloga. Likovi su isti kao i priča, no prošireni su odnosi i uvedeni likovi koji su se u predstavi samo spominjali – otkrila nam je producentica filma Suzana Pandek iz produkcijske kuće Kabinet.

Za one koji su sada već legendarnu predstavu pogledali, u filmu će se pojaviti i lik Javorove mame pa tako glumica Ivana Rushaidat napokon neće biti jedina žena u priči.

– Kao što se i u filmu kaže: “Nema pravog vesterna bez žena”, tako ćemo uvesti neke ženske uloge i Ivana neće više biti usamljena – rekao nam je redatelj Tomislav Mršić. Dodaje da film “Kauboji” nije pravi vestern, ali, kaže, drže se dramaturgije vesterna u jednom suvremenom smislu.

– Svi smo jako uzbuđeni i veselimo se filmu – kazala nam je Ivana Rushaidat s kojom u predstavi, a sada i filmu nastupa i suprug Rakan Rushaidat.

Mjesec dana snimanja

Dodaje da je film dosta koncentriran na radnju predstave, no neće biti toliko glazbe.

– Prije svega to je komedija, a ne mjuzikl, ali ipak ćemo i “zastepati” – kaže 28-godišnja glumica i pjevačica.

Glazbe možda neće biti koliko i u predstavi, no ona je ipak bitan dio filma. Zato će se aranžmanima već postojećih hitova te skladanju novih pjesama posvetiti već iskusni i prije svega originalni glazbenici – Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle. Radi se i na soundtracku koji bi, naravno u vestern-stilu, popratio film.

Snimanje filma će na lokacijama u Zagrebu, Ivanić Gradu i Kutini početi 31. siječnja. Predviđa se da će trajati oko mjesec dana. Nakon premijere na Pulskom filmskom festivalu film će u redovitu kinodistribuciju krenuti na jesen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije