Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obara rekorde

Film 'Jurski svijet' u samo 13 dana zaradio milijardu dolara i ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

jurski svijet
Foto: screenshot/youtube
1/2
26.06.2015.
u 08:18

Jurski svijet s trona je skinuo 'Brze i žestoke' koji su zaradu od milijardu dolara dosegli 17 dana nakon početka prikazivanja filma

Najnovije ostvarenje redatelja Colina Trevorrowa i čuvenog producenta Stevena Spielberga 'Jurski svijet' zabilježio je još jedan rekord. Samo 13 dana od početka prikazivanja film je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao film koji je najbrže zaradio milijardu dolara.

Time je s trona skinuo sedmi nastavak popularne franšize 'Brzi i žestoki' koji su isti iznos dosegli tek 17 dana nakon početka prikazivanja filma. Planetarna popularnost nastavka Spielbergova klasika iz 1993. godine dokazala se već nakon prvog vikenda prikazivanja. U samo nekoliko dana film je od prodaje ulaznica zaradio 512 milijuna dolara i time postao apsolutni rekorder u 2015. godini. 

Inače, radnja filma smještena je u Jurskom svijetu, luksuznom parku gdje se deseci tisuća gostiju dive najvećim i najzanimljivijim živućim prethistorijskim čudima. Park se nalazi na otoku nedaleko Costa Rice i najsuvremenije je čudo tehnologije uz pregršt atrakcija koje posjetitelje ostavljaju bez daha. 

Svaki kutak Jurskog svijeta nadgleda uspješna poslovna žena Claire koju neočekivano posjete nećaci, šesnaestogodišnji Zach i jedanaestogodišnji Gray. Iako je dječake na otok poslala majka Karen kako bi s tetom proveli nekoliko dana, teta Clarie nema vremena baviti se njima pa im daruje ulaznice za ulazak u park i prepušta ih same sebi.

Glavne uloge u filmu tumače Chris Pratt, Judy Greer i Ty Simpkins.

>>Jurski svijet u vikendu otvaranja zaradio 512 milijuna dolara

>>Pogledajte zbog čega je zvijezda "Jurskog svijeta" pala na pod od straha!

Komentara 1

KO
kokara
11:37 26.06.2015.

gledao sinoc film.za mene osobno katastrofa od filma.predvidljiva svaka scena!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije