Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osječki tamburaši

Fijaker snimio spot za pjesmu 'Par koraka do meraka' u ambijentu dvorca Pejačević

Fijaker
Foto: PR FOTO
07.06.2014.
u 17:33

Po pjesmi „Par koraka do meraka“ nosi ime novi album

Nakon uspješnog nastupa na festivalu „Zlatni glas zlatne doline 2014.“ sa pjesmom „Četrdeset jeseni“ sve popularniji osječki tamburaši „Fijaker“ snimili su video spot za novu pjesmu „Par koraka do meraka“, autora teksta i glazbe Mirka Šenkovskog Geronima, a u aranžmanu Gorana Rusana, po kojoj će nositi ime novi album koji će do kraja lipnja biti objavljen u nakladi Croatia recordsa.

Spot je zahvaljujući dobroj suradnji sa Turističkom zajednicom grada Našice i njenom direktoru Srećku Perkoviću snimljen u ambijentu dvorca Pejačević, a tehnički dio odradila je produkcija „Nova“ iz Đakova. Ranije su u blizini točnije u Feričanačkom vinogorju snimili spot za pjesmu „Najljepši miraz“, a spot i album bit će ovog ljeta promovirani i u Slavoniji i u Zagrebu, te u popularnom tamburaškom programu  TV Superton Poljoprivredne TV iz Požege.

- Na albumu će biti deset novih pjesama, okupili smo kao i na prvom niz poznatih autora, a uspjeli smo sačuvati naš prepoznatljiv smjer u hrvatskoj narodnoj glazbi – kazao nam je frontman „Fijakera“ Goran Rusan.

Ovim albumom nastavlja se suradnja „Fijakera“ sa „Croatia recordsom“  čiji je prvijenac „Kao vjetri sjeverni“  jedan od najprodavanijih nosača zvuka u tamburaškoj glazbi posljednjih godina, a uz tu pjesmu u eteru su često emitirane i postale popularne pjesme „Kuća mala, kuća sirotana“, „Od života sve mi uzmite“ i „Oj živote težak li si“.

>>'Fijaker' na 40. festivalu pjevao pjesmu 'Četrdeset jeseni'!

 

Komentara 2

RI
RINMA
10:29 08.06.2014.

Vaš prepoznatljivi smjer u hrvatskoj narodnoj glazbi je sviranje smeća, tj. srpskih cajki. Zbog vas bi trebalo opet uvesti porez na šund.

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
14:20 08.06.2014.

Ijekavizirana verzija srpskih pjesama je ono što vi izvodite. To nema veze s tamburaškom tradicijskom pjesmom i svirkom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije