Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival u pitomači

Uz Podravce Kićo, Štef, Žiga, Garavuše i Razbijači čaša

Krunoslav Kićo Slabinac
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
09.06.2015.
u 09:34

Pred pitomačku publiku dolaze poznata imena: Kićo Slabinac, Žiga, Jerry Grcevich, Ladarice, Podravski mužikaši, Stjepan Jeršek Štef, Razbijači čaša, Franjo Barić, Cecilija, Rajko Suhodolčan, Garavuše, Sitan vez, Đuka Čaić, Ivan Mikulić i mnogi drugi – svi odreda vrsni pjevači i svirači koji će vam svojom iskrenom izvedbom približiti stihove, glazbu i aranžman jednako poznatih hrvatskih autora na što nećete ostati ravnodušni

Ovog  vikenda točnije u petak 12. i subotu 13. Lipnja održava se 23. Glazbeni festival "Pjesme Podravine i Podravlja 2015." u Pitomači na kojemu će na dvije festivalske večeri izvođači predstaviti 34 nove skladbe; njih 20 u petak na večeri popularnih tamburaških skladbi i 14 u subotu na večeri etno i folklornih skladbi Podravine i Podravlja.

Pred pitomačku publiku dolaze poznata imena: Kićo Slabinac, Žiga, Jerry Grcevich, Ladarice, Podravski mužikaši, Stjepan Jeršek Štef, Razbijači čaša, Franjo Barić, Cecilija, Rajko Suhodolčan, Garavuše, Sitan vez, Đuka Čaić, Ivan Mikulić i mnogi drugi – svi odreda vrsni pjevači i svirači koji će vam svojom iskrenom izvedbom približiti stihove, glazbu i aranžman jednako poznatih hrvatskih autora na što nećete ostati ravnodušni.

- Ovogodišnji festival pred publiku dolazi u osvježenoj koncepciji. Budući da oduvijek sjedinjujemo suvremeno s tradicijskim, i ove smo godine odlučili dvije festivalske večeri pripremiti prema tom ključu, no prvu večer prednost ipak ima suvremeno, dok drugu večer tu ulogu preuzima etno i folklorni izričaj-ističe umjetnički ravnatelj Marinko Barčan.

Nakon svake festivalske večeri u Festivalskom šatoru od 23 sata će biti popratna zbivanja pa će tako u petak Mirko Švenda Žiga predstaviti svoj novi album i održati koncert, a u subotu će publiku uveseljavati tamburaški sastav Mjesečina. Ove godine uprava Festivala će dodijeliti nagrade za najizvođeniju pjesmu prema podacima ZAMP-a i nagradu za novinarsko praćenje u prošloj godini.

Jedna glazbena poslastica rezervirana je za nedjelju, 14. lipnja, kada će u školskoj sportskoj dvorani s početkom u 19:45 sati Podravski mužikaši održati veliki koncert povodom 20. obljetnice svoga rada i postojanja.

>>Kićo Slabinac: Nabijam kondiciju za veliku obljetničku turneju!

Komentara 1

Avatar Golum
Golum
19:42 14.06.2015.

Nema Šole ove godine. Otkako je odjebala menadjericu opametila se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije