Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turski glumac u BiH

Ezela su oduševili sarajevski ćevapi, a on je očarao žene koje su izazvale stampedo

kenan imirzalioglu
Foto: Facebook
1/3
02.05.2014.
u 14:56

Kenan je u susjednu Bosnu i Hercegovinu došao otvoriti 6. festival turskog filma koji se održavao od 26. travnja do 1. svibnja

Glumci vrlo često nisu ni svjesni svoje popularnosti u inozemstvu sve dok se ne otisnu izvan granica rodne zemlje. Posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj, a tako i u zemljama regije, posebno su publici zanimljivi glumci iz turskih sapunica kojima nas domaće TV kuće bombardiraju. Stoga nije bilo nimalo čudno što je proteklog tjedna u sarajevskoj zračnoj luci bio pravi stampedo obožavateljica koje su htjele vidjeti je li Kenan İmirzalıoğlu, popularni Ezel iz istoimene serije, jednako zgodan u stvarnosti kao što je na ekranima. Kenan je u susjednu Bosnu i Hercegovinu došao otvoriti 6. festival turskog filma koji se održavao od 26. travnja do 1. svibnja. Naime, film “Duga priča” u kojoj Kenan igra glavnu ulogu otvorio je festival, a osim glumca, u BiH je došao i redatelj filma Osman Sinav.

Prvi put u BiH

Nakon slijetanja u sarajevsku zračnu luku 39-godišnji glumac je s osmijehom pozdravio okupljene obožavatelje i novinare te pozirao pred kamerama, a otkrio je i da mu je to prvi posjet Sarajevu.

– Još od raspada Jugoslavije pratimo što se događa ovdje. Naše srce je uvijek kucalo za BiH, a u vrijeme raspada Jugoslavije puno smo se molili za vas. Nekada smo bili jako tužni, a nekada smo se zaista radovali. Između nas postoje pravi rodbinski osjećaji – izjavio je Kenan za bosanske medije. Nije skrivao ni da su mu prijatelji već pričali kako je u Bosni jako popularan.

Foto: Facebook/ Naš potok

Posjetio je posljednje počivalište Alije Izetbegovića

– Imam prijatelje koji su dolazili ovamo, a imam i prijatelje Bosance koji su mi govorili da sam popularan u ovim krajevima – rekao je Kenan. Prije dolaska na otvorenje Kenan je iz hotela Europa u kojem je bio smješten s društvom otišao na popularne sarajevske ćevape, a po dolasku u Business Center Unitic, gdje je održano otvorenje, glumac je očarao žene svojim izdanjem u crnom odijelu i bijeloj košulji. Nema onoga tko se s njim nije htio rukovati, a slike s obožavateljicama vrlo brzo su preplavile Facebook profile koje vode štovatelji Kenanova lika i djela. Zgodni glumac koji se prošlog ljeta našao u aferi zbog navodne pripadnosti narkokartelu, zbog čega je bio priveden na policiji i ispitivan, a čeka ga i suđenje, kazao je na konferenciji za novinare da se tijekom razgledavanja Sarajeva osjećao kao da je doma.

– Kada sam hodao ulicama Sarajeva, nisam se osjećao kao da sam daleko od Turske. Osjetio sam bliskost s ljudima koji žive ovdje i jako sam sretan što sam imao priliku posjetiti je – istaknuo je glumac. Osvrnuo se i na svoju karijeru, te je priznao da je veliku ulogu u njegovoj uzlaznoj putanji imao redatelj Sinav s kojim je došao u Sarajevo. Radili su na brojnim projektima, a serija “Ludo srce” koju je taj redatelj potpisivao bila je prva turska sapunica koja se prikazivala u nekoj stranoj zemlji, točnije Kazahstanu, a nakon toga i u Bosni i Hercegovini. – Glumci prihvaćaju uloge koje možda i ne bi trebali prihvatiti, ali Osman me uvijek smirivao i govorio da čekam prave ponude – rekao je Kenan.

Učenje o povijesti

Tijekom posjeta Sarajevu, glumac i redatelj posjetili su i posljednje počivalište prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića. İmirzalıoğlu i Sinav su u pratnji atašea za kulturu u turskoj ambasadi u BiH posjetili groblje, a kasnije se glumac raspitivao o zbivanjima koja su zadesila tu zemlju tijekom i nakon rata. O nekim stvarima informirao ga je i sam Sinav, koji je Sarajevo prvi put posjetio 1995. godine, netom nakon završetka rata.

– U to vrijeme počeli smo snimanje nove serije, čije sam prve kadrove snimio u BiH. Osjećam se jako posebno u vezi s ovom zemljom. Mislim da sam se tijekom tih 10-15 dana snimanja serije zaljubio u BiH – prisjetio se Sinav za bosanske medije. Poslije Sarajeva posjetili su i Mostar, što je turistima ionako atraktivan Stari most taj dan učinilo još zanimljivijim. I sam glumac je iskoristio priliku slikati se na mostu. – U Mostaru sam imao priliku vidjeti svu ljepotu i različitost jer ovdje svi žive u svojoj vjeri, govore svojim jezikom i poštuju sve kulture – rekao je Kenan, koji se u subotu poslijepodne zaputio prema Istanbulu.

Komentara 1

Avatar katarina_26
katarina_26
21:39 05.05.2014.

E, sad, da kojim slučajem dođe neki Hrvat iz iseljeništva ili ne daj bože domaći na grob hrvatskog predsjednika i pomoli se, što bi bilo, ruku na srce obveza za svakog Hrvata i Hrvaticu koji drže do sebe i nacionalnog ponosa, ali ne, za većinu hrvatskih novinarčića on bi bio zatucani desničar, ognjištar, kamenjarac ili već kakve su sve etikete nisu dobili od progresivnih ljevičarskih medija. Ali kad to rade neki drugi, pa čak i Turci u BiH, to je cool, to je IN... bla bla bla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije