Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Emma Watson: Aktivizmom sam otvorila Pandorinu kutiju prijetnji i kritika

Glumica je pokrenula projekt koji je usmjeren na ukazivanje na problematiku vezanu za rodnu ravnopravnost i predstavila ga je na skupu One Young World's 2016
04. listopada 2016. u 10:20 1 komentara 532 prikaza
Emma Watson
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/3

Glumica Emma Watson odlučila je neko vrijeme napustiti svijet glume kako bi se intenzivno posvetila kampanjama angažiranim oko feminizma i borbe za rodnu ravnopravnost. Emma će pokrenuti internacionalni projekt koji će biti usmjeren na uklanjanje stereotipa o rodnoj ravnopravnosti.

Odabrala je devet aktivistica iz Jordana, Angole i Albanije te drugih zemalja koje će biti stipendistice njezina projekta koji je predstavila na skupu One Young World's 2016 održanom u Ottawi. Tijekom svog govora na skupu glumica je priznala da je bila izložena brojnim kritikama i uvredama otkako se angažirala oko pitanja feminizma i rodne ravnopravnosti.

Portert Emme Watson Nakon osnovanog književnog kluba Glumica uzima godinu dana pauze kako bi se posvetila feminizmu

– Moje najbolje želje i najveće strepnje ostvarile su se odjednom kada sam postala aktivistica rodne ravnopravnosti. Kao da sam u tom trenutku otvorila Pandorinu kutiju prijetnji i kritika na račun mog rada – rekla je Emma. Dodala je kako je prije dvije godine, kada se počela baviti ovom tematikom, jako malo znala o svemu tome, a sada je u svojim istomišljenicima pronašla obitelj.

– Svi moramo imati isti cilj i pozabaviti se što više ovom tematikom kako bi svijet bio ljepše mjesto – poručila je Emma.

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik
  • Avatar lunar777
    lunar777:

    Ja i dalje ne znam što je rod, znam samo za spol. Doduše postoji rod ali samo u nekim glavama...