Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzrok se ne zna

Ella Dvornik traži pomoć i savjete jer s psorijazom ne može izaći na kraj

Foto: Instagram
1/6
24.11.2020.
u 10:16

Pitala je svoje obožavatelje imaju li oni kakav savjet i iskustvo vezano za psorijazu koja joj stvara velike probleme.

Psorijaza je kronična nezarazna kožna bolest za koju nije poznat točan uzrok i prema dostupnim informacija od nje u Hrvatskoj boluje oko 1,7 posto stanovništva. Problema s psorijazom ima i blogerica i influencerica Ella Dvornik koja je na svom profilu na Facebooku zamolila za pomoć pratitelje jer više ne zna kako izaći na kraj s ovom bolesti. 

- Imam pitanje za posebnu skupinu ljudi. Oni koji imaju psorijazu.  Da li bi mi u komentarima napisali sto koristite da vam pomaže? 
Meni je napala noge i svaki put ako se udarim/ ogrebem na nekom novom mjestu, tu se pojavi. 😩 neko vrijeme se nije ništa dešavalo i sad je P.....LO! - napisala je Ella. Pratitelji koji imaju slične probleme ili u obitelji imaju nekoga tko se bori s psorijazom podijelili su joj neke savjete. Savjetovali su joj koju hranu bi trebala izbaciti i što obavezno uvrstiti u svoj jelovnik i mnogi su rekli kako bi trebala izbjegavati gluten, mliječne proizvode i slatkiše, a mnogi navode kako sunce pomaže u borbi s psorijazom. 
U svijetu poznatih svijest o ovoj bolesti podiže i Kim Kardashian koja se godinama bori s psorijazom.

- Iako sam već odrastajući bila upoznata s psorijazom, budući da je i moja mama vodila borbu s njom, niti sanjala nisam kakav će biti moj život i kako ću se sama boriti s tom autoimunom bolesti. Ja sam jedino dijete u obitelji koje je naslijedilo njezinu bolest. Baš sam sretnica.  Posljednjih osam godina, iako su točke psorijaze svuda po meni i totalno su nepredvidive, jedna je uvijek konstantna i to ona na donjem dijelu moje desne noge, a koja je nestala svaki put kada sam ostala trudna - napisala je u jednoj objavi Kim kada je obožavateljima htjela približiti o kakvoj je bolesti riječ. 

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar argus1000
argus1000
12:07 24.11.2020.

Hoće to od velikog prese****nja

ŠE
Šemso
12:49 24.11.2020.

To na kožu što izbija je posljedica, treba uzrok rješavat a on je duboko u glavi unutra

SV
stjepan.valjak.1
11:28 24.11.2020.

hoće to od starih jaja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije